ما همگي قبلا در اين موقعيت قرار گرفتهايم: پارازيت روي تلفنهاي بيسيم يا بدتر از آن تماسهاي بيموقع در شبانه روز. درست مانند پاسخهاي سريعي كه موقع جستجو در اینترنت به دست ميآوريم، مردم هنگام استفاده از تلفنهاي همراه خود نيز توقع ارتباط واضح و بدون هيچ گونه قطعی دارند. در بدترين شرايط ممكن،خطر ريزش مشتریها تا حد زيادي افزايش مييابد.
"نسل پنجم سيستمهاي بيسيم" که به اختصار 5G نامیده می شوند، زندگي رزومره ما را به طور كامل دگرگون ميسازند. استفاده از پهناي باند بزرگ،تاخير بسيار كم و سرعت بسيار بالا و به طور كلي هر چيزي که نیاز به ارسال و دريافت داده دارد بهبود پيدا ميكند. فركانسهاي راديويي که در جهات دقيق منتقل می شوند باعث ارتقا روش 4G قديمي ميشوند که اين امر با بهره گیری از فركانسهاي بالاتر صورت ميگيرد. زمان انتقال سيگنالها از يك دستگاه به دستگاه ديگر كاهش پيدا ميكند كه اين خود به معناي افزايش سرعت و كمتر شدن زمان انتظار است.
اين اتفاق چگونه به مشتري و يك پيشه كمك ميكند؟
كيفيت ويدئو كنفرانسها بهتر ميشود، وضوح تماسها افزايش مييابد و خانههاي هوشمند نيز ميتوانند به بالاترين سطح پيشرفت برسند.
اين گفتهها را چگونه ميتوان به واقعيت تبديل كرد؟
به جای استفاده از برجهای ماهوارهایی ، 5G متکی به سیگنالهای کوتاهتر با استفاده از آنتنها و دیگر دستگاههای انتقال دهنده نصب شده برروی زمین بر فراز ساختمانها و ایستگاههای مخابراتی موجود است . اینجا کمی اغراق شده است. چیزهایی مانند درختان یا ساختمانهای بلند میتواند باعث تداخل در این انتقالات شود. بدین منظور نیاز به برنامه ریزی برای ایجاد تغییرات وجود دارد. پوشش گیاهی در طول زمان رشد میکند، ساختمانهای جدید ساخته میشوند و باز این چرخه به صورت تعاملی ادامه پیدا میکند. تصور کنید بخواهیم یک شبکه 5G در محیط شهری ایجاد نماییم که این کار مشکل تداخل با صدها یا هزاران ساختمان بلند را دارد. چگونه یک شرکت ارتباطات دوربرد تصمیم خواهد گرفت که سخت افزاری را کجا قرار دهد و شبکه را به شکل بهینه راه اندازی کند؟
پاسخ این پرسش در تصویربرداری هوایی نهفته است که به نام نقشهبرداری هوایی نیز شناخته میشود. به جای اتکا بر تصویربرداری ماهوارهای که وضوح کمتری دارد و وابسته به شرایط جوی است، سیستمهای دوربین دارای وضوح بالا که درون هواپیماها کار گذاشته شدهاند در حال تصویربرداری سه بعدی از جهان میباشند. در فضاهای پوششی از پیش تعیین شده،از هر نقطهای در بالای زمین عکسبرداری میشود و به نوعی مدل سه بعدی تبدیل میشود. در صنعت مخابرات ، طراحان میتوانند مناطق تداخل را پیشبینی نمایند و سختافزار را بر اساس آن جایگذاری نمایند. اینگونه بهتر میتوانند به مشتریان خود خدمترسانی کنند و سریعتر با تغییر شرایط خود را تطبیق میدهند تا از بقای شبکه محافظت نمایند.
یکی از انواع خروجیهای به دست آمده از این سیستمهای دوربینی پیشرفته "مدل رقومی سطحی
[1]" میباشد که پروفیلهای ارتفاعی دقیقی از عوارض زمینی، ساختمانها، پلها و غیره ارائه میدهد. این مدل که تحت عنوانDSM شناخته میشود، جزئیات ارتفاعی رابا تجزیه و تحلیل تصاویر به منظور بهینهسازی جایگذاری آنتن های 5G و دستگاههای انتقالدهنده ارائه میدهد.این مدل در ترکیب با دیگر انواع تصاویربه کاربران این اجازه را میدهد تا تمام ابعاد ساختارهای مکانی و مناظر را به صورت یک تصویر حقیقی و سه بعدی به وضوح مشاهده نمایند که این امر کمک میکند تا تجهیزات مربوط به ارتباطات دوربرد بتوانند به سرعت تمام انتقالات و جایگشت ها را مدلسازی کنند. این شرکتهای دارای تکنولوژی پیشرفته از یادگیری ماشینی برای شناسایی فضاهای بدون سیگنال و قسمتهایی از زمین که مثلا ممکن است یک درخت فرکانس رادیویی 5G را تضعیف نماید، استفاده میکنند. با مسلحبودن به چنین ابزار هوشمندی، جایگذاری استراتژیک سختافزارها شبکه بهینهسازی شده را تسهیل میسازد بدون اینکه کسی مجبور به ترک محل کار خود باشد تا داده ها را به صورت میدانی گردآوری نماید.
رقابت برای راه اندازی 5G. خوشبختانه پیشرفتها در عکسبرداری هوایی با یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی (AI) ترکیب شده است تا بتواند برنامهریزی شبکه و اصلاحات را تسریع بخشد. با صدها هزار نقاط دسترسی مورد نیاز برای شهرهای بزرگ، کاربری های پیشرفته تصویربرداری هوایی و علم دادهها
[2]پاسخ لازم برای گسترش 5G سریع را ارائه میدهد.
منبع: GPSWORLD.COM
مترجم: مریم صادقی ، کارشناس امور حقوقی سازمان نقشه برداری کشور