تشخيص و پايش گرد و غبار
گرد و غبار، در اصطلاح هواشناسي، ذرات بسيار كوچك، جامد و سبك سيلتي[۱]، رسي[۲] يا ماسهاي ناشی از فرسايش بادي و بيابانزايي هستند که توسط باد در جو زمين تا مسافت بسيار طولاني جا به جا و منتقل میشوند و ديد افقي را بين یک تا دو كيلومتر يا كمتر محدود ميكنند (DI Mei, ۲۰۰۸).
ریزگرد ...
استفاده از محصولات سامانه ناوبری ماهوارهای جهانی (GNSS) در کاربردهای هواشناسی
مهندس غلامرضا کریمزاده، اداره کل ژئودزی و نقشهبرداری زمینی
خدمات ملی هواشناسی اروپا (EUMETNET)، مجموعهای متشکل از ۳۱ مرکز ملی هواشناسی و آبشناسی در اروپا است که وظیفۀ سازماندهی برنامههای همکاری و مشارکت بین اعضای ...
دکتر علی مدد مدیر اداره کل سامانه ها و زیرساخت های اطلاعات مکانی سازمان نقشه برداری کشور در یادداشتی به نقش اطلاعات مکانی در مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا در کشورهای جهان می پردازد.
اداره کل زمین سنجی و نقشه برداری زمینی
اداره ژئودزی و ژئودینامیک
تخلیه انرژی ذخیره شده قطعه خاوری گسل مشاء در
زمین لرزه ۱۹ اردیبهشت- و پس لرزه های۷ خرداد- ۲۰شهریور ۹۹ به ترتیب با بزرگای
۵ -۴-۳
تهیه کننده: دکتر حمید رضا نانکلی
۱-مقدمه:
پدیده زمین لرزه یکی از مخاطرات طبیعی است که در اثر ...
ازدحام زلزلهSWARM یک پدیده وحالت خاصی از زمین لرزه است که بیشتر درمناطق آتشفشانی و مکانهای که فعالیت آبهای گرم پوسته زمین و فعال شدن تغییرات گرمای پوسته از عوامل تاثیر گذار می باشد رخ میدهد اما دربعضی مناطق نیز منابع عظیم گاز وسیالات باعث بر هم زدن تعادل فشار و اصطحکاک در صفحه گسلی میشود که باعث ایجاد این پدیده میگردد. دکتر حمیدرضا نانکلی رییس ...
امروزه نقشه و دادههای مکانی يكي از پیشنیازهای اصلی اجرای طرحها و برنامههاي توسعه کشورها بوده و به يكي از ابزارهاي موثر براي شروع فعالیتهای عمراني و اجرايي تبديل شده است، به نحوی كه در حال حاضر ميزان توليد نقشه و اطلاعات مكاني از شاخصهاي اصلي رشد و توسعه يك كشور محسوب ميگردد. علاوه بر آن، دادههای مکان ...
موضوع مدیریت حوادث طبیعی، در نقاط مختلف دنیا بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و از ابزارهای نوین مبتنی بر اطلاعات، به ویژه اطلاعات مکانی، در مدیریت حوادث و شرایط اضطراری کمک گرفته میشود.
سازمان نقشهبرداری کشور، نسخه اولیه وب سایت نمایش آخرین پردازشهای مربوط به شبکه ایستگاههای دائمی ژئودینامیک IPGN را تهیه کرده است. در این وب سایت ضمن معرفی چارچوب مرجع مختصات ملی IRGD۲۰۱۰ مورد استفاده در کشور، امکان انتقال مختصات نقاط اندازهگیری شده توسط کاربران به آن نیز فراهم شده و در آینده هم امکانات بیشتری به آن افزوده خواهد شد.
غلامرضا کریمزاده کارشناس آیندهپژوهی سازمان نقشهبرداری کشور در یادداشتی به وضعیت حال و آیندۀ فناوریها و سیاستگذاریها در حوزۀ اطلاعات مکانی و تأثیر آن در بهبود تصمیمگیریها پرداخت.
دکتر حمیدرضا نانکلی رییس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشهبرداری کشور در یادداشتی به مدلسازی جدیدترین تغيير شكل حال حاضر فلات ايران با استفاده از میدان سرعت و شبكه دائمی GNSS کشور پرداخت.
spatial، geospatial و geographic سه واژهای هستند که در حوزه نقشهبرداری و علوم ژئوماتیک بسیار بهکار میروند. اما وجوه تمایز یا شباهتهای این واژهها چیست؟ مهندس شاهین قوامیان؛ مشاور رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، طی یادداشتی به این سؤال پاسخ داده است. از آنجاییکه وی مدتها در کشورهای انگلیسی زبان اقامت داشته، از این جهت برداشت او در خصوص نوع کاربرد ...
به دنبال بررسی موضوع فرونشست در شواری شهر تهران، مهندس غلامرضا کریمزاده عضو گروه آینده پژوهی سازمان نقشه برداری کشور؛ در یادداشتی به این موضوع پرداخته است که در ذیل می خوانید.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز با اشاره به آنکه اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در مجلس در دست بررسی است؛ گفت: لازم است پیشنهادهای اصلاحی در خصوص حضور فعال در هفت رشته اصلی و تصویب مقررات ملی مرتبط با کلیه فعالیت های اجرایی، طراحی و نظارتی نظام و مشخص نمودن حریم مناطق پرخطر برای ساخت و ساز و شهرسازی و ممانعت از آن در قانون مطرح ...
غلامرضا کریم زاده، کارشناس آینده پژوهی سازمان نقشه برداری کشور، در یادداشتی به روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور با عنوان "تهران پتانسیل سیلابی شدن را دارد"، نوشت: برخی تصور میکنند چون در تهران رودخانۀ بزرگی جاری نیست از اینرو با خطر سیلاب مواجه نمیباشد. تهران بزرگ در دامنه جنوبي كوههاي البرز مركزي واقع شده است، ...
غلامرضا کریمزاده کارشناس آینده پژوهی سازمان نقشه برداری کشور در یادداشتی نوشت:هر یک از ما، بارها برای رهایی از هیاهوی زندگی شهری به «دامان طبیعت» پناه بردهایم. مام طبیعت همواره و بدون هیچ چشمداشتی دامان پر مهر خود را به روی فرزندانش میگشاید.
رامین یوسفی، معاون خدمات فنی سازمان نقشه برداری کشور در یادداشتی نوشت: آنچه در کاداستر در وهله اول، به عنوان هدفی مهم تلقی می شود، «دانستن مایملک افراد و سازمان ها» و به قول معروف اشخاص حقیقی و حقوقی از نظر مقدار و حجم مایملک و گستردگی و مقدار و مکان آن در سراسر کشور پهناور ایران است.
به كمك نتايج رفتارسنجي و ميكروژئودزي و مطالعه روند تغييرات دادههاي ابزاردقيق، در بسياري از موارد، مي توان پديدههايي را كه احتمالا در حال فرسايش، تضعيف و تخريب سد است كشف و پيش از وقوع از آنها اجتناب كرد، يا تاثير آنها را تقليل داد و يا نهايتا در وقت كافي، با انجام اقدامات لازم، خسارات احتمالي وارده به اهالي و تاسيسات پايين دست را کاهش داد.