به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، این تفاهمنامه در جهت همكاري بهمنظور فراهم ساختن بستر ستادی، اداری و اجرایی مناسب برای بهرهگیری بهینه از توان تخصصی کارشناسان، تجهیزات، دستگاهها، آزمایشگاهها و امکانات دو مجموعه با رویکرد مدیریت بحران و با هدف اجرای بند ض 14 قانون مدیریت بحران کشور میان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نقشهبرداري كشور به امضا رسیده است.
مهندس جعفرزاده ایمنآبادی در جلسه امضای تفاهمنامه مشترک همکاری؛ ضمن ابراز خرسندی نسبت به ایجاد بستر فراهم شده برای انعقاد این تفاهمنامه؛ گفت:« اطلاعات زیرساختی بسیار مهمی در این سازمان موجود میباشد به نحوی که تمامی اطلاعات مربوط به هر مکان و نقطهای در کشور را میتوان در مجموعه بانک اطلاعاتی موجود در این سازمان یافت. مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با گسترهای که دارد میتواند علاوه بر حوزه مدیریت بحران در بسیاری از حوزههای تخصصی در کشور ورود نماید. اطلسهای موضوعی تهیه شده در سازمان نقشهبرداری کشور در حوزههای مختلف از جمله تراکم جمعیت، تعیین مناطق شهری، آبادیها و... یکی از مواردی است که میتواند نیازهای بسیاری از دستگاهها را در حوزه اطلاعات مکانی تأمین کند.»
ارائه اطلاعات فرونشست جنوب تهران به مسئولین ذیربط
وی با اشاره به تعیین حرکت نرخ گسلها و پایش تغییرات پوسته زمین بعنوان دو وظیفه مهم و تخصصی سازمان نقشهبرداری کشور اذعان داشت:« پدیده فرونشست در جنوب تهران و دشت ورامین بسیار نگران کننده و یک بحران جدی است، به همین منظور اطلاعات پایش شده سازمان نقشهبرداری کشوردر این حوزه به صورت مکتوب و در طبقه بندی محرمانه جهت برنامهریزی و تصمیمگیریهای لازم، به مسئولین ذیربط اعلام خواهد شد.»
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور خاطر نشان کرد:« علاوه بر این که این سازمان موظف به تعیین نرخ فرونشت در کشور است در زمینه اندازه گیری جزر و مد آبهای کشور، هشدار سونامی، پایش نرخ فرونشست در قله آتشفشانی دماوند، تهیه نقشههای سیلاب و... نیز نتایج مطلوبی داشته است که میتواند در مدیریت بحران کشور نقش تأثیرگذاری ایفا کند.»
هشدار پیش از بحران/فرودگاههای کشور را دریابید!
مهندس جعفرزاده ایمنآبادی با بیان این مطلب که نباید با هشدارهای بحران برای مردم ایجاد نگرانی کرد، گفت:« باید پیش از شروع هر ساخت و سازی در مناطق پرخطر، آگاهی لازم در خصوص احتمال بروز پدیده فرونشست به مردم را هشدار داد. با بررسیهایی که سازمان نقشهبرداری کشور انجام میدهد مناطقی که تحت تأثیر فرونشست زمین هستند قابل شناسایی خواهند بود. بنابراین هشدار نسبت به انجام هرگونه بهرهبرداری در مناطق مذکور منجر به پیشگیری از ایجاد بحران و خسارتهای ناشی از آن خواهد بود.»
وی ضمن اعلام آمادگی سازمان نقشهبرداری کشور برای ارائه خدمات در مدیریت بحران، بیان کرد:«یکی از مناطق تحت تأثیر فرونشست، فرودگاههای کشور هستند که باید در اسرع وقت نسبت به جانمایی و استقرار ایستگاههای GPS در آنها اقدام کرد تا تغییرات پوسته زمین در این بخشهای حیاتی مورد بررسی قرار بگیرد. جنوب تهران و دشت ورامین نیز دارای خطوط ریلی مهمی هستند که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد لذا این رویکرد در راستای حفظ جان و مال مردم و منابع ملی مؤثر خواهد بود.»
گفتنی است مقرر شد هر دو مجموعه نمایندگان تام الاختیار معرفی کنند تا عملکرد و میزان پیشرفت مفاد این تفاهم نامه به صورت مستمر بررسی و نتایج آن مورد ارزیابی قرار بگیرد.
لازم به ذکر است این تفاهم نامه در 11 ماده، يك تبصره و در 4 نسخه اصلي تهيه و تنظيم گرديده كه ظهر امروز 16 شهریورماه 99 به امضای محمد شكرچيزاده، رئیس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي و غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، رئیس سازمان نقشهبرداري كشور رسید.