به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، ظهر امروز 14 مهرماه دکتر سیدحمید پورمحمدی؛ معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه وبودجه سازمان برنامه و بودجه کشور و رؤسای دفاتر تخصصی سازمان، با حضور در سازمان نقشهبرداری کشور با دکتر جعفرزاده ایمنآبادی رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، معاونین و مدیران کل این مجموعه دیدار و درباره موضوعات بسیار مهمی در زمینه اهمیت و جایگاه سازمان نقشهبرداری کشور و اطلاعات مکانی در برنامهریزیها و توسعه کشور گفتگوکردند و ماحصل این نشست که بیش از سه ساعت به طول انجامید؛ منجر به طرح موضوعات کاربردی و اتخاذ تصمیمات بسیار مهمی شد.
دکتر پورمحمدی معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن ابراز خرسندی و قدردانی از دکتر جعفرزاده ایمنآبادی به جهت برگزاری چنین نشست پرمحتوایی و پس از استماع گزارش مفصلی که از فعالیتهای سازمان نقشهبرداری کشور در این نشست توسط دکتر جاویدانه معاون فناوری توسعه این سازمان ارائه شد،گفت:« سازمان برنامه و بودجه کشور برای اینکه برنامهریزیهای کشور را به نحو شایسته پیش ببرد دو نهاد برای تولید داده به عنوان بازو در اختیار دارد؛ مرکز آمار بهمنظور تولید و تأمین اطلاعات توصیفی و سازمان نقشهبرداری کشور برای تولید اطلاعات مکانی. در همین راستا سازمان نقشهبرداری کشور در دفاتر تخصصی و کلان برنامهریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت و برنامهریزی همه استانها نقش مهمی ایفا میکند.»
در ادامه معاون سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن تقدیر از دکتر جعفرزاده ایمنآبادی برای تلاش به منظور احیا مجدد سازمان نقشهبرداری کشور ابراز امیدواری کرد که همکاریهای سازمان نقشهبرداری کشور و دفاتر تخصصی سازمان برنامه و بودجه کشور شکل میگیرد.
وی در ادامه بر اهمیت دو مأموریت سازمان نقشهبرداری کشور با عنوان ارائه خدمات و سرویس اطلاعات مکانی به کشور و دستگاههای اجرایی کشور و نیز ارائه سرویس به دفاتر تخصصی سازمان مدیریت وبرنامهریزی استانها تأکید کرد و افزود:« در اختیار نداشتن اطلاعات مکانی دقیق منجر به ناکامی و عدم موفقیت در برنامهریزیها و تصمیمگیریها در سطوح مختلف کشور خواهد شد.»
نقش اطلاعات مکانی و اهمیت جایگاه سازمان نقشهبرداری کشور در اهداف کلان ملی
در بخش دیگری از این نشست بنا بر درخواست دکتر پورمحمدی رؤسای امور سازمان برنامه و بودجه کشور به تفکیک اهمیت دادههای مکانی در برنامهریزیهای کلان کشور و رویکرد همکاری مشترک با سازمان نقشهبرداری کشور را تشریح نمودند.
دکتر محمود ملكوتي خواه؛ رئيس امور عمومي، قضايي، دفاعي و امنيتي سازمان برنامه و بودجه کشور بیان کرد:«یکی از حوزههای مهم در تخصیص اعتبار در سازمان برنامه و بودجه کشور بر حسب اولویت تعیین درآمد میباشد. خدمات سازمان نقشهبرداری کشور که بر اساس قوانین انجام میشود باید با مهر لایحه خرید خدمت تأیید گردد تا جایگاه و اهمیت این سازمان در کشور به درستی و دقیق معرفی شود.»
دکتر سعيد طاهري رئيس امور آموزش و پرورش عمومي و فني و حرفهاي سازمان برنامه و بودجه کشور بر لزوم بهرهگیری از امکانات و داده های موجود در سازمان نقشهبرداری کشور جهت پیشبرد اهداف ملی تأکید کرد و از سازمان نقشهبرداری کشور خواست تا با اطلاعاتی که در اختیار دارد اطلس آموزش را همچون اطلسهای موضوعی دیگر تدوین و تولید نماید.
دکتر فرخ مسجدي رئيس امور آب، كشاورزي و محيط زيست خاطر نشان کرد:«باید روند تبادل اطلاعات بهبود پیدا کند چرا که اهمیت اطلاعات مکانی بر کسی پوشیده نیست. سازمان نقشهبرداری کشور مسئولیت نظارت بر تهیه نقشه پیمانکارها را بر عهده دارد. از سوی دیگر تفاهمنامههای همکاری که از قبل با سازمان نقشه برداری در زمینه های مختلف منعقد شده است باید مورد بهرهبرداری قراربگیرد. سازمان حفاظت محیط زیست اطلاعات مکانی بسیار مهمی در رابطه با نظارت و پایش نیاز دارد. در حوزه دریاها و تالابها نیز پروژههای بسیار زیادی پیش رو داریم که برای پیشبرد همه این پروژهها نیازمند اطلاعات مکانی تولید شده از سوی سازمان نقشهبرداری کشور هستیم.»
دکتر حسن ميرزابزرگ رئيس امور آموزش عالي، تحقيقات و فناوري نیز با بیان این مطلب که باید بدانیم مهمترین تقاضای بخشهای مختلف دولت در زمینه اطلاعات مکانی و نقشه چیست؛ اذعان داشت:« یکی از دلایل ضعف در رابطه بین آموزش عالی و صنعت این است که مصرانه فقط قصد داریم پروژه تعریف کنیم؛ در صورتی که باید ببینیم نیاز واقعی مناطق مختلف در کشور چیست؟ در این خصوص و در حوزه آموزش عالی در ابتدا باید نقاط ضعف دانش در مناطق مختلف شناسایی شود و با توجه به آنها برنامهریزیهای آموزشی صورت بگیرد. در این راستا تولیدات سازمان نقشهبرداری کشور این مسیر راهموار خواهد کرد. »
دکتر علیرضا نعمتي؛ رئيس امور استانها و مناطق اظهارداشت:«برای اولین بار در سال 1398 از طریق سازمان نقشهبرداری کشور و امتیازدهی در سه محور توسعه زیر ساختهای داده مکانی، تولید بازنگری و به روزرسانی نقشههای توپوگرافی و همچنین هماهنگی گروه کاری کاربران نقشه و اطلاعات مکانی، ارتباط خوبی با استانها بر قرار شد. در این راستا پروژه اعتبار تملک دارایی استانها مورد استقبال قرار گرفت و عنوان شد که تقویت همکاری و ارتباط تنگاتنگ با استانها میتواند در ارائه خدمات و سرویسهای مورد نیاز در کشور؛ مسئولین استانی، استاندارها و همچنین نمایندگان مجلس را یاری نماید. بنابراین باید در حوزه همکاریهای مشترک سازمان نقشهبرداری کشور با استان ها به یک تعریف روشنی رسید.»
دکتر سعید جغتايي؛ رئيس امور پايش، ارزيابي و اطلاعات مديريت سازمان برنامه وبودجه کشور ضمن تقدیر از نقش مسئولانه و فعال سازمان نقشه برداری کشور از نتایج چند طرح مشترک و برگزاری چندین نشست تخصصی که پیشتر با سازمان نقشهبرداری کشور داشته است، ابراز رضایت کرد و خواستار تدوام و استمرار این همکاریها در جهت تحقق اهداف ملی و توسعه پایدار کشور شد.
سازمان نقشهبرداری کشور مرجع استاندارد اطلاعات مکانی در کشور
در جمعبندی موضوعات مطرح شده معاون امور اقتصادی و همانگی سازمان برنامه و بودجه کشور بار دیگر بر جایگاه سازمان نقشهبرداری کشور تأکید کرد و این دستگاه را بعنوان تنها متولی تولید اطلاعات مکانی در کشور و قابل اعتماد در این حوزه معرفی نمود و از همه دستگاههایی که به صورت مجزا اقدام به تولیدات مکانی مورد نیاز خود میکنند خواست تا برای دستیابی به اطلاعات یکپارچه، و طبق ماده ۲۰ هر طرح جدید عمرانی با هماهنگی سازمان نقشهبرداری کشور صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری مجدداً بر ضرورت پشتیبانی سازمان نقشهبرداری کشور از دفاتر نقشه و اطلاعات مکانی در سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها تأکید کرد و از حمایت و پشیتیانی سازمان برنامه و بودجه در این خصوص خبر داد و افزود:«باتحقق برنامههای مذکور شاهد جایگاه مهم سازمان نقشهبرداری کشور در برنامه هفتم توسعه کشور خواهیم بود.
در پایان گفتنی است برای معرفی و تشریح دقیق تمام خدمات قابل ارائه در استانها، از سوی سازمان نقشهبرداری کشور، خدمات همه بخشهای فنی و تخصصی این سازمان به تفکیک دفاتر، به سازمان برنامه و بودجه و دکتر پورمحمدی بزودی ارائه خواهد شد.