اطلس نقشه و اطلاعات مکانی استان اصفهان، اطلس ملی گردشگری، اطلس و نقشه فرونشست کاشان، معرفی شد
اطلس نقشه و اطلاعات مکانی استان اصفهان، اطلس ملی گردشگری، اطلس و نقشه فرونشست کاشان که توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی در سازمان نقشهبرداری کشور تهیه و تولید شده است، معرفی میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، اطلس نقشه و اطلاعات مکانی استان اصفهان، اطلس ملی گردشگری، اطلس و نقشه فرونشست کاشان را معرفی کرد.
اطلس نقشه و اطلاعات مکانی استان اصفهان:
اطلسهای اطلاعات مکانی استانهای کشور، از محصولات سازمان نقشهبرداری کشور است که توسط اداره اطلسهای ملی در مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی برای 31 استان کشور تهیه میشود.
این اطلسها، حاوی نقشهها و اطلاعات مکانی 31 استان کشور است که اطلاعات هر استان شامل "تقسیمات کشوری، شبکه ژئودزی، شبکه ژئودینامیک، شبکههای چندمنظوره و گرانیسنجی، شبکههای ترازیابی، نقشههای رقومی پوششی، پوشش تصاویر ماهوارهای IRS و Land sat، مدل رقومی زمین، نقشه رقومی شهرها، چارتهای دریایی و مشاهدات جزر و مدی، موقعیت پروژههای نقشهبرداری نظارت و کنترل فنی" میباشد. تصاویر هوایی تهیه شده از استانها نیز به تفکیک سالهای اخذ تصاویر در این اطلسها آمده است.
مساحت استان اصفهان 106712 کیلومترمربع و دارای 24 شهرستان، 50 بخش و 127 دهستان میباشد که شاهانکوه مرتفعترین نقطه این استان میباشد.
اطلس اطلاعات مکانی استان اصفهان در سال 1397 تهیه شده است.
اطلس ملی گردشگری استان اصفهان:
اطلسهای ملی مجموعههایی مدون و مجلد از نقشهها، نمودارها، تصاویر و گزارشهای مربوط به یک یا چند موضوع هستند که با روشهای نوین و بسیار دقیق و با استفاده از جدیدترین نرمافزارها بر اساس آخرین اطلاعات و آمار گردآوری شده در سطح کشور تهیه میشوند.
سازمان نقشهبرداری کشور، اطلس ملی گردشگری را در سال 1381 (نگارش اول) و در سال 1392 (نگارش دوم) تهیه و تدوین کرده است. این اطلس که با استفاده از آخرین آمار و اطلاعات وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مرکز آمار ایران تهیه گردیده، با بررسی پیشینه گردشگری به وضعیت این صنعت در سطح جهان و جایگاه ایران در جهان میپردازد. سپس با ارائه آمار و اطلاعات استانی، وضعیت پارامترهای موثر بر این صنعت و پراکندگی آنها را در داخل کشور مورد بررسی قرار میدهد و در انتها به معرفی جاذبههای گردشگری ایران میپردازد.
اطلس و نقشه فرونشست کاشان:
بنا به تعریف یونسکو فرونشست عبارت است از فروریزش و یا نشست سطح زمین که به علتهای متفاوتی در مقیاس بزرگ روی میدهد.
با استفاده از روشهای تداخلسنجی راداری با پوشش وسیع و قدرت تفکیک مکانی بالا، سامانههای تعیین موقعیت ماهوارهای GNSS با قدرت تفکیک زمانی زیاد و شبکههای ترازیابی دقیق با دقت بسیار بالا، ادارهکل زمینسنجی و نقشهبرداری زمینی اقدام به پردازش تغییرات پوسته و پهنهبندی مناطق فرونشست و اعلام نرخ آن در سطح کشور مینماید. نتایج این پردازشها در قالب اطلسها و نقشههای فرونشست در مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی تهیه شده و در اختیار کاربران و مسئولین امر قرار میگیرد. اطلسهای فرونشست شامل نقشهها، نمودارها، موقعیت جغرافیایی منطقه، ویژگیهای منطقه تحت تاثیر فرونشست، نظیر؛ مساحت، جمعیت، خطوط انتقال نیرو، نقاط ترازیابی، روستاها و مراکز جمعیتی میباشند.
300 کیلومتر مربع از اراضی کاشان تحت تأثیر فرونشست میباشد که میزان آن تا 1/12 سانتیمتر در سال است که 320000 نفر از جمعیت منطقه، 60 کیلومتر از راهآهن و 60 کیلومتر از خطوط انتقال نیرو واقع در منطقه را تحت تأثیر قرار داده است. همچنین شهرهای کاشان، آران و بیدگل، ابوزیدآباد، نوشآباد، سفیدشهر و مشکات در نزدیکی این محدوده قرار دارند. نقشههای فرونشست نقشههایی هستند که با توجه به وسعت منطقه، در مقیاسهای مختلف تهیه گردیدهاند تا نمای کلی از وضعیت فرونشست در هر منطقه را به تصویر کشند. این نقشهها شامل اطلاعاتی مانند: آزادراهها و بزرگراهها، راههای اصلی و فرعی، راهآهن، خطوط اصلی انتقال نیرو، رودخانهها، کانالهای آب، بلوکهای ساختمانی، چاههای آب، فرودگاهها و نقاط ترازیابی واقع در محدوده فرونشست میباشند.
در نقشه فرونشست کاشان، کمترین میزان فرونشست با طیف رنگی آبی و سپس بهترتیب با رنگهای سبز، زرد، نارنجی، قرمز و نهایتاً بیشترین میزان فرونشست با رنگ زرشکی نمایش داده شده است.
موقعیت محدوده فرونشست منطقه مورد نظر در نقشه تقسیمات کشوری نیز نمایش داده میشود که نقشه فرونشست کاشان، در محدوده استان اصفهان (شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل) میباشد.