آمادگی صد در صدی سازمان نقشهبرداری کشور در اجرا و تثبیت اعتقاد و نگاه ملی طرح کاداستر/ کاداستر ؛ پیشران توسعه پایدار و اقتصاد دیجیتال
دکترجعفرزاده ایمنآبادی در نشست هماهنگی طرح کاداستر که صبح امروز با مسئولین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد؛ اعلام کرد که این سازمان برای اجرای طرح ملی کاداستر اراضی کشاورزی آمادگی کامل دارد و همه توان و تخصص خود را برای اجرای این طرح ملی با هر مکانیزم جدیدی برای تحقق اهداف این طرح جامع به کار خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، پیرو ارایه هفت برنامه محوری ذیل «طرح جامع کاداستر؛ بخش تهیه و بهروز رسانی نقشهها و دادههای مکانی» توسط سازمان نقشهبرداری کشور به سازمان برنامه و بودجه کشور در چارچوب عمل به قانون جامع حدنگار، در هفته جاری نیز جلسات تخصصی و مدیریتی مختلف در تعامل با سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد. در این راستا در روز چهارشنبه چهاردهم آبان ماه 99 نیز دومین جلسه تخصصی مدیریتی بررسی جزئیات طرح با حضور رئیس، معاونین و مدیران فنی سازمان نقشهبرداری کشور با مسئولان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در محل سازمان نقشهبرداری برگزارشد و طرفین به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
در برنامههای تدوین شده توسط سازمان نقشهبرداری کشور، با توجه به آخرین فناوریهای روز دنیا، برنامه زمانبندی دقیق تهیه نقشههای مورد نیاز کاداستر شهری، کشاورزی، روستایی، منابع طبیعی و دریایی، همراه با توسعه زیرساختهای مربوطه به منظور ارائه خدمات برخط، توسط سازمان نقشهبرداری کشور، به ذینفعان حوزه کاداستر کشور دیده شده است.
در قالب طرح پیشنهادی سازمان نقشهبرداری کشور که زمینهساز توسعه کاداستر و رفع عقبماندگیهای موجود خواهد شد، اشتغال دانشبنیان نیز برای متخصصین حوزه مهندسی نقشهبرداری کشور فراهم خواهد آمد.
دکتر جعفرزاده ایمنآبادی در این نشست اذعان داشت:«طی سالهای گذشته سازمان نقشهبرداری کشور، داده و اطلاعات مکانی مختلف شامل انواع تصاویر هوایی و محصولات ارزش افزوده از جمله تصاویر موزائیک شده، نقشههای پوششی کشور و نقشههای شهری در مقیاس 1:2000 را در اختیار نهادهای ذیربط در حوزه کاداستر کشور مانند سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان امور اراضی کشور قرارداده است. با پیشرفت روزافزون حوزه ژئوماتیک و فناوری اطلاعات، اینک رویکردهای جدیدی در تبادل دادهها در دنیا شکل گرفته و نیز ابزارهای نوین پردازشی به منظور تحلیل دادههای حجیم ایجاد شده است که ما نیز در کشور ناگزیر به استفاده از این فناوریها میباشیم. در طرح پیشنهادی سازمان نقشهبرداری کشور، به جای صرف تحویل انواع نقشه و دادههای مکانی، ارایه خدمات مکانی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دیده شده است که از آن جمله میتوان به سامانه پایش تغیییرات کاربری زمین به منظور به روز رسانی نقشهها و نیز رصد ساخت و سازها به عنوان یک سرویس برخط مهم ملی اشاره نمود. »
رئیس سازمان نقشه برداری کشور همچنین از آمادگی صد در صدی و اهتمام ویژه تمامی واحدهای فنی این سازمان در راستای کمک به پیشبرد و سرعتبخشی انجام طرح کاداستر ملی کشور در حوزه برنامهریزی، تولید و به روز رسانی و ارایه نقشه و دادههای مکانی و نظارت بر آنها خبر داد و از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درخواست نمود تا ضمن بررسی جزئیات طرح پیشنهادی سازمان نقشهبرداری کشور، تمام نیازهای مربوطه را در این حوزه به سازمان منعکس نمایند تا سازمان نقشهبرداری کشور نیز مطابق با استانداردها و ضوابط فنی، بررسیهای لازم را به منظور رفع نیازهای مربوطه در سریعترین زمان ممکن به انجام رساند.
دکتر جعفرزاده ایمنآبادی اجرای طرح کاداستر را یک فرصت مغتنم برای خدمت به مردم برشمرد و آن را بعنوان طرحی که سازمان نقشهبرداری کشور با اعتقاد و نگاهی ملی در پی آن است برای مصالح ملی کشور بسیار پراهمیت خواند و درباره مواد قانونی این طرح گفت:«با توجه به ماده های 8،9،10 و ماده 11 احکام دائمی، تکالیف دستگاههای اجرایی در اجرای کاداستر اراضی کشاورزی تعیین و تقسیم شرح وظایف آنها نیز مشخص شده است. بنابراین همه دستگاه های مسئول در این طرح باید با اشراف کامل به مأموریت های خود در اجرای کاداستر عمل کنند.»
دکتر جعفرزاده ایمنآبادی با تأکید بر نگاه ملی به طرح کاداستر در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، به نگاه متقابل در تمامی عرصههای تلاش برای توسعه پایدار نیز اشاره کرد و نقش کاداستر را در تمام حوزهها از کاهش پروندههای قضایی ثبتی گرفته تا کاهش اثرات تحریم بر مردم و چه بسا شکوفایی اقتصادی و امثالهم بسیار مهم و تأثیرگذار عنوان کرد.
وی در خاتمه سخنان خود ابراز داشت: «کاداستر یک طرح جامع و یکپارچه است که به یک مدیریت واحد نیاز دارد. پس باید برای تحقق و اجرای کامل این طرح تمامی همیاری و تلاشمان را بکار بگیریم. اگر برنامههای سازمان را در این حوزه دقیق بررسی کنید خواهید دید که در تمامی بخشهای آن اعم از هوایی ، زمینی ، دریایی و.... همه موضوعات به ریز و به صورت تخصصی ذکر شده است. سازمان نقشهبرداری کشور قادر است تا همه نیازهای اطلاعاتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را حتی به صورت وب سرویس تأمین کند و امکان دسترسی به تمام اطلاعات مرتبط و مورد نیاز را ایجاد نماید.»
کاداستر بستر توسعه پایدار کشور است
در بخش دیگری از این نشست دکتر سید صادق سعادتیان معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به مشکلات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص استانداردها و مراجع قانونی گفت:« ای کاش وقتی طرح کاداستر برای اولین بار در کشور کلید خورد، نگاهی مثل نگاه و نگرش سازمان نقشهبرداری کشور و اطلاعات امروز وجود داشت تا در عصر کنونی شاهد اجرای کامل طرح کاداستر در کل کشور بودیم.»
وی در ادامه عنوان کرد:« برای این طرح لازم است نقشه استانداردی که قانونگذار تعیین کرده است مطابق با موضوع ماده 11 که مهر تایید سازمان نقشه برداری را دارد، براساس تمام استانداردهای لازم تهیه و تولید شود. به این ترتیب بخشی از این اطلاعات به صورت نقشه و بخش دیگر به شکل اطلاعات حقوقی و توصیفی املاک دستگاهها است و قانونگذار ضمن تعیین تکلیف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در برخی موارد نیز این سازمان را نسبت به بهرهمندی از توان دستگاههای مرتبط مکلف مینمایند.»
دکتر سعادتیان با اشاره بر لزوم شناسایی اطلاعات موجود منطبق با چارچوبها و استانداردهای کاداستر، اعلام کرد:«سازمان نقشهبرداری کشور با توجه به توان بالای فنی خود می تواند بسیاری از نیازهای این طرح را تأمین نماید. چرا که هنوز در پیادهسازی طرح کاداستر وجود لایههایی از اطلاعات مورد نیاز است که باید با نظارت یک مرجع با صلاحیت تهیه گردد.»
وی در پایان بیان کرد:«باید بپذیریم که کاداستر یک بستر برای توسعه پایدار است و تمامی سازمانهای موثر در تهیه لایههای اطلاعاتی آن باید مسئولانه وارد عمل شوند.»