در نشست مسئولین ارشد سازمان برنامه و بودجه کشور با دکتر جعفرزاده ایمنآبادی اهم اقدامات سازمان نقشهبرداری کشور تشریح شد:
دکتر جعفرزاده ایمنآبادی: تخصیص اعتبار به سازمان نقشهبرداری کشور، انجام هزینه نیست! بلکه نوعی سرمایه گذاری با ارزش افزوده قابل توجه برای رونق اقتصاد کشور و پرهیز از هزینههای تکراری است!
ما دیگرنمیتوانیم ارزان فروشی کنیم/ تعرفههای فروش اطلاعات مکانی تولید شده باید بازنگری شود
در نشست مسئولین ارشد سازمان برنامه و بودجه کشور با دکتر جعفرزاده ایمنآبادی که صبح امروز در سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد؛ اهم اقدامات چند ماهه اخیر این سازمان تشریح شد. دکتر جعفرزاده ایمنآبادی گفت:«تخصیص اعتبار به سازمان نقشهبرداری کشور، انجام هزینه نیست! بلکه نوعی سرمایه گذاری با ارزش افزوده قابل توجه برای رونق اقتصاد کشور و پرهیز از هزینههای تکراری است! زیرا ما دیگر نمی توانیم ارزان فروشی کنیم.»
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، دکتر جعفرزاده در جمع مسئولین ارشد سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان نقشهبرداری کشور به اهم اقدامات صورت گرفته در چند ماه گذشته پرداخت و به صورت کامل طی گزارشی آنها را تشریح نمود.
یکی از مهمترین این اقدامات که از سوی رییس سازمان نقشهبرداری کشور مورد تأکید قرار گرفت؛ شکل گیری و روند فعالیتهای چندین کمیته و کارگروه تخصصی در این سازمان بود که پس از مدتها رکود، احیا و بسیار فعال شده است.
وی در اینباره خاطرنشان کرد:«با رویکرد تازه کمیتهها هیچ کارشناس بیکاری در سازمان نقشهبرداری کشور نداریم! زیرا هر یک از آنها با حکم اداری عضو کمیته و کارگروهی هستند که در جهت تحقق اهداف و مأموریتهای سازمانی فعالیت مینمایند.»
دکتر جعفرزاده در این نشست به آمادگی کامل سازمان نقشهبرداری کشور برای اجرای کاداستر اراضی کشاورزی و ارائه هر گونه خدماتی در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی برای رونق اقتصادی کشور به وزراتخانهها و دستگاههای اجرایی کشور اشاره نمود و از ابداعات و اختراعات بومی و درون سازمانی برای پیشبرد وظایف ذاتی این سازمان خبر داد.
وی در این خصوص گفت:«یکی از نوآوریهای بومی در سازمان، برنامه ژئوپرتال ملی است که همه دستگاهها ملزم به اشتراک گذاری اطلاعات خود در آن هستند. این برنامه توسط کارشناسان متخصص سازمان نقشهبرداری کشور تهیه و تدوین شده است که این امر در پیشگیری از موازی کاری و صرفهجویی در منابع مالی کشور بسیار حائز اهمیت می باشد.»
دکتر جعفرزاده در بخش دیگری از تشریح اهم اقدامات سازمان نقشهبرداری کشور ضمن اشاره به تقویت روحیه وفاق، همدلی، نشاط،آرامش و یکپارچگی درفضای سازمان، افزود:«با توجه به توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت و نقش نیروی انسانی در اقتصاد مقاومتی، در این مجموعه پرسنل خبره، پاکدست، باشرافت، باخدا، متخصص و باسوادی وجود دارد که می توانند بهترین سرویس و خدمات را به بخش های مختلف کشور ارائه نمایند و سطح انتظارات و نیازهای امور مختلف سازمان برنامه و بودجه کشور را در حوزه فعالیتهای آنها برآورده و تأمین نمایند.»
وی اذعان داشت:« سازمان نقشهبرداری کشور و پرسنل آن با همه توانمندیها، ظرفیتها و توان فنی که دارد متاسفانه مظلوم واقع شده است. البته طی چند ماه اخیر اهمیت و جایگاه این سازمان مورد توجه و حمایت سازمان برنامه و بودجه کشور و برخی از دستگاههای اجرایی قرار گرفته است که جای تقدیر دارد اما همچنان ظرفیت احیای جایگاه تخصصی این دستگاه حاکمیتی وجود دارد که با برگزاری چنین نشستهایی که چندی است از سر گرفته شده است، نقش آن و اقدامات اثرگذار آن در کشور بیش از پیش معرفی و آشکار خواهد شد.»
خروج از دوره رکود و ورود به دوران رونق و شکوفایی
در ادامه این نشست محمد فرشکاران معاون امور عمومی، قضایی، دفاعی و امنیتی سازمان برنامه و بودجه کشور تغییرات مشهود و اثرگذار در سازمان نقشهبرداری کشور را که طی چند ماه اخیر سال جاری رخ داده است، مورد تقدیر و تحسین قرار داد و گفت:«تغییرات ایجاد شده از بدو ورود به این سازمان تا حمایت بی شائبه دکتر جعفرزاده از حقوق پرسنل و جایگاه حاکمیتی این مجموعه بسیار ملموس و قابل مشاهده است. به طوری که خروج از دوران رکود و ورود به دوران رونق و شکوفایی را در عملکرد سازمان نقشهبرداری کشور میبینیم.»
وی در ادامه افزود:«با توجه به وظایف ذاتی سازمان نقشهبرداری کشور حتی اگر ماده 11 قانون احکام دائمی توسعه کشور نیز لحاظ شود هیچ منافاتی با جایگاه تخصصی این سازمان نخواهد داشت و این حاکی از اهمیت فعالیت و مأموریتهای این مجموعه در اقتصاد کشور دارد.بنابراین سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان دستگاه بالا دستی و بر اساس وظایف خود، همه توان را در معرفی جایگاه واقعی سازمان نقشهبرداری کشور و ظرفیتهای تخصصی آن به کار خواهد گرفت و خود را مکلف و موظف به رفع همه چالشهای پیش روی این سازمان می داند.»
مهندس فرشکاران در راستای تأکید دکتر جعفرزاده بر لزوم بررسی جدی تعرفههای نقشهبرداری در جهت حفظ منافع اقتصادی بیت المال، اظهار داشت:«نگاه جدیدی که ریاست سازمان نقشهبرداری کشور بر تعرفهها پس از سالها مسکوت بودن دارد بسیار قابل تحسین می باشد و از آنجاییکه درآمدهای مالی دولت از اهمیت بالایی برخوردار است ،باید در لایحه بودجه مجلس و منطبق بر نگرش فنی تازهای که وجود دارد مورد بررسی و تغییر قرار بگیرد.»
وی همچنین با توجه به اعلام آمادگی صد درصدی دکتر جعفرزاده در ارائه خدمات نقشه ای و اطلاعات مکانی در کشور، از پشتیبانی و حمایت کامل سازمان برنامه و بودجه در این مسیر مهم خبر داد و آن را مکمل سازمان نقشهبرداری کشوربعنوان دستگاهی با توان تخصصی و فنی بسیار بالا و بدون ضعف اعلام نمود.
گفتنی است پیش از آغاز این نشست مسئولین سازمان برنامه و بودجه کشور از بخشهای مختلف و محوطه سازمان نقشهبرداری کشور بازدید نموده و از نزدیک روند تغییرات ایجاد شده و پیش روی آن را مشاهده کردند. همچنین بنا بر پیشنهاد دکتر جعفرزاده مقرر گردید روند برگزاری این نشستهای مهم و کاربردی با حضور مسئولین ارشد سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان نقشهبرداری کشور استمرار داشته باشد. لازم به ذکر است روسای امور سازمان برنامه بودجه کشور طی چند ماهه اخیر چندین نشست دیگر نیز با ریاست سازمان نقشهبرداری کشور و مسئولین آن برگزار نموده و درباره اهمیت جایگاه این سازمان و نقش آن در توسعه پایدار کشور و رونق اقتصادی بررسی های کاربردی و فنی منحصر به فردی صورت گرفته است.