در سومین دوره آموزشي کمیته ژئوماتیک اکو، توسط سازمان نقشهبرداری کشور مطرح شد:
ایجاد شبکه یکپارچه ایستگاههای دائمی تعيين موقعيت ماهوارهاي و چارچوب مرجع مختصاتی مشترک (ECO-RF) برای کشورهای عضو اکو
سازمان نقشهبرداری کشور در سومین دوره آموزشي کمیته ژئوماتیک اکو، ایجاد شبکه یکپارچه ایستگاههای دائمی تعيين موقعيت ماهوارهاي و چارچوب مرجع مختصاتی مشترک (ECO-RF) برای کشورهای عضو اکو را مطرح کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، این سازمان سومین دوره آموزشی تخصصی در حوزه نقشهبرداری را به مدت 3 روز در خرداد ماه 1400 به صورت مجازی و به شکل وبینار به زبان انگلیسی، با نظارت اداره روابط بینالملل و همکاری ادارهکل زمینسنجی و نقشهبرداری زمینی با موفقیت برگزار نمود.
در این نشست که از روز 3 الی 5 خرداد به شکل مجازی برگزار شد، ابتدا دکتر علی سلطان پور، مدیر آبنگاري و امور جزر و مدی سازمان و دبیر کمیته ژئوماتیک اکو ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان، بر اهمیت علوم ژئوماتیک در توسعه اقتصادی منطقه تاکید کرده، ظرفیتهای کشورهای عضو اکو در این زمینه را مورد اشاره قرارداده و اهمیت دوره های آموزشی و نقش آن در جهت ظرفیت سازی در کشورهای منطقه اکو را مورد تاکید قرارداد.
در ادامه مهندس حامد مرادیان، رئیس اداره روابط بینالملل سازمان که مسئولیت هماهنگی برگزاری این دوره آموزشی را بر عهده داشت، برنامه دوره آموزشی در این دوره 3 روزه را برای شرکت کنندگان مرور و هماهنگی های لازم با دبیرخانه برای حضور حداکثری کشورهای عضور را انجام داد.
سپس دکتر سید عبدالرضا سعادت، مدیرکل زمینسنجی و نقشهبرداری زمینی و دکتر حمیدرضا نانکلی، رئیس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشهبرداری کشور به عنوان مدرسین این دوره آموزشی، به تدریس سيستمهاي تعيين موقعيت و ناوبري ماهواره اي جهاني (GNSS) مشتمل بر معرفی سیستم مختصات و چارچوبهای مرجع ملی و جهانی، مفاهیم ژئودزی نجومی و تکنیکهای تعیین موقعیت ماهوارهای، بررسی روشهای پردازش و تحلیل دادههای GNSS پرداختند.
همچنین در این دوره، نحوه پردازش دادههای GNSS با استفاده از نرم افزار علمی و تخصصی GAMIT/GLOBK توسط مهندس آزاده آقامحمدی و مهندس فاطمه خرمی توضیح داده شد.
در روز آخر این دوره؛ سازمان نقشهبرداری کشور پیشنهاد ایجاد شبکه یکچارچه ایستگاههای تعيين موقعيت ماهوارهای و چارچوب مرجع مختصاتی مشترک (ECO-RF) با اشترکگذاری دادههای GNSS برای کشورهای عضو اکو را مطرح کرد که با استقبال دبیرخانه اکو و اعضای کشورهای عضو مواجه شد.
شایان ذکر است سازمان نقشهبرداری کشور در سالهای گذشته نیز ۲ دوره آموزشی برای اعضای اکو تحت عنوان "یکپارچه سازی دیتوم ارتفاعی" برگزار نموده است.