به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور اولین جلسه از دور جدید " شورای راهبری مدیریت فنی " با حضور اعضای کمیته شامل معاونین فنی، مدیران فنی و روسای کمیتههای زیرمجموعه شورا و بهریاست دکتر جعفرزاده ایمنآبادی تشکیل شد.
رییس شورا به تبیین اصلاحات بهبود برای دوره جدید شورای فنی پرداخت و ضمن اشاره به ساختار و وظایف شوراهای سازمان، هدف از اصلاح ساختار و وظایف شورای فنی را در جهت بهبود ساختار شورای فنی با دو رویکرد ذیل بیان کرد:
ارتقای ساختار اعضاء با ترکیبی از معاونین فنی، مدیران فنی و روسای کمیتههای زیرمجموعه، درراستای اثربخشی بیشتر مصوبات شورا
اصلاح کمیتههای زیرمجموعه شورای فنی برای تکمیل ساختار رسمی سازمان در حوزههایی که متولی رسمی وجود ندارد.
دکتر جعفرزاده ایمن آبادی بیان داشت:«کمیته ها از فاز مطالعاتی خارج و به سمت عملیاتی روی آورده است .ایشان ترکیب کمیتههای شورای فنی سازمان را در دورده اجرایی برای کمیتههای مخاطرات زمینی، مخاطرات آب و هوایی، مخاطرات بیولوژیک و آماربخشی و مشوریتی برای کمیتههای مشورتی حقوقی، مشورتی فناوری اطلاعات و علمی و آینده پژوهی بیان کرد.»
درادامه مهندس بکتاش رییس کمیته آمار بخشی، با اشاره به برنامه ملی آمار به عنوان مبنای ایجادکمیته آمار بخشی، ساختاراعضاء و وظایفاین کمیته را بیان کرد. از نکات قابل توجه تلاش برای عضویت سازمان نقشهبرداری کشور در شورای مرکزی سیاستگذاری برنامه ملی آمار است که توسط این کمیته پیگیری میشود.
دکتر مدد رییس کمیته مخاطرات بیولوژیک، به تشریح وظایف و فعالیتهای صورت گرفته در این کمیته و تعاملات انجام شده با شرکت پست و وزارت بهداشت پرداخت. همچنین بهعلت ماهیت تعاملات این کمیته بهلزوم ترکیب فنی اداری در این کمیته تاکید کردند. یادآوری میشود از دستاوردهای کمیته مخاطرات بیولوژیک، پیگیری واکسن کووید-19 برای پرسنل سازمان بوده است.
مهندس سلامی رییس کمیته مخاطرات آب و هوایی ، ضمن بیان ساختار کمیته برای پوشش کامل اهداف، به فعالیتهای انجام شده با موضوعات پایش و پهنهبندی دریاچهها و تالابها، رصد بارندگی و پیشبینی وقوع سیلاب و مطالعه تطبیقی برای مطالعه سیل اشاره کردند. از جمله دستاوردهای این کمیته اخطار وقوع سیلاب به مراجع مدیریت بحران دراستانها و جابجایی بهموقع، افراد درمعرض خطر و جلوگیری از خسارات مالی و جانی هموطنان بوده است.
صادقی، دبیر کمیته مشورتی حقوقی با اشاره به وظایف و ساختار این کمیته برنامههای آتی کمیته ازجمله تهیه آییننامه اجرایی ماده (11) احکام دائمی و پیشنهادهای مواد مرتبط با نقشه و اطلاعات مکانی در برنامه هفتم توسعه کشور را تشریح کردند.
درادامه دکتر سعادت رییس کمیته مخاطرات زمینی، فعالیتهای صورت گرفته در این کمیته شامل ارتباط با نهادهای متولی زلزلهشناسی، و تهیه سند امنیت آبی در کشور را ارائه دادند.
مهندس تقیپور دبیر کمیته مشورتی فناوری اطلاعات به اهداف این کمیته در ارتباط با سایر مدیریتها پرداختند و برنامه آتی این کمیته را ایجاد سازمان هوشمند در بخش اداری و ارائه راهکارهای برمبنای فناوری اطلاعات برای چابکسازی فعالیتهای سازمان پرداختند.
درانتها دکتر جاویدانه به تشریح کمیته جدید علمی و آیندهپژوهی پرداختند. این کمیته با ادغام کمیتههای تحول و کارآفرینی و صنعت و دانشگاه ایجاد شده است و با بسط فعالیتهای زیرمجموعه موضوع کارآفرینی در سه حوزه، آیندهپژوهی و مطالعه منابع ایده در زمینههای فناوری، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تاثیر گذار بر صنعت نقشهبرداری و اطلاعات مکانی، مطالعات بازار در زمینه مطالعه عوامل تاثیرگذار بر روند فعالیتهای اجرایی مرتبط با نقشه و اطلاعات مکانی در حوزههای کاربران، متولیان، چالشها و بخشبندی بازار ، و کارآفرینی در زمینی ایدهپردازی، تبدیل ایدهها به فرصت و تهیه مدل کسب و کار برای پیادهسازی فرصتهی ایجاد شده یا شناسایی شده در حوزه فعالیتهای نقشه و اطلاعات مکانی، فعالیت میکند. یادآوری میشود به دلیل امکان بهرهگیری از موضوعات علمی در منابع ایده، ارتباط با دانشگاه و انجمن علمی مهندسی نقشهبرداری در موضوع آیندهپژوهی و بهدلیل امکان بهرهگیری از موضوعات وضعیت بازار مرتبط با نقشه و اطلاعات مکانی، ارتباط با جامعه صنفی مهندسان نقشهبرداری ایران در حوزه مطالعات بازار پیگیری میشود.