به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور به نقل از اداره نقشهنگاری و اطلسهای ملی در این جلسه دکتر جاویدانه رئیس کمیته تخصصی نامنگاری و یکسانسازی نامهای جغرافیای ایران، بر استفاده از پایگاه ملی نامهای جغرافیایی ایران به عنوان مرجع ثبت و انتشار نگارش و تلفظ دقیق و صحیح نامها تأکید نمود و مقرر شد نحوه دسترسی و امکانات فراهم شده رسما به دستگاههای مرتبط اعلام گردد.
وی در ادامه به اصلاح مصوبه کمیته و الزام آوری آن اشاره نمود که این دستاورد موجب اجرای کامل سیاستها و تصمیمات کمیته شده و استفاده از نامهای استاندارد شده توسط دستگاههای اجرایی کشور را ترویج مینماید.
از جمله نکات مهم در این جلسه، تاکید به استفاده از اطلاعات آرشیو شده همچون نحوه تلفظ و فایل صوتی نامهای جغرافیایی بود که در سنوات گذشته توسط ارگان های مختلف تهیه شده و میتواند به عنوان منبعی ارزشمند در تدقیق تلفظ نامهای جغرافیایی با حفظ مالکیت داده توسط دستگاه متولی، در قالب سرویس به کاربران ارائه گردد.
در این جلسه آقای دکتر امیر احمدیان سرپریت کارگروه نامهای تاریخی، نامهای جغرافیای را به عنوان بخشی از هویت ملی دانسته و خواستار فعال شدن کمیته در جهت حفظ و ترویج آنها شدند.
وی با یادآوری زنده یاد دکتر گنجی که در ابتدا در این کارگروه با کمیته همکاری داشت، به اقداماتی همچون گردآوری پیشینه نامها از دایرهالمعارف جهان اسلام و سایر منابع و اتصال آن به پایگاه ملی نامهای جغرافیایی پرداخت.
در ادامه دکتر صاحبی نماینده فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سرپرست کارگروه آوانگاری توضیحات مبسوطی را در خصوص روشهای آوانگاری نامهای جغرافیایی و ثبت تلفظ نامها ارائه نمود و به برنامههای کارگروه، تعیین قلمروهای زبانی در کشور و تهیه راهنمای توپونیمی ایران پرداخت .
در نهایت مهندس بلندیان دبیر کمیته و رئیس کارگروه وب سایت و پایگاه ملی نامهای جغرافیایی، در خصوص چرخه فرآیندهای مرتبط با نامهای جغرافیایی در کشور اعم از گردآوری، ثبت و انتشار نامهای جغرافیایی ارائه نمود.