به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مهندس حسن مجربی کرمانی ضمن تشکر برای برگزاری "آئین اعطای جایزه ملی ابوریحان"، برگزاری چنین مراسمی را در ارزش نهادن به مفاخر کشورمان مهم برشمرد و گفت: «13 شهریور مصادف با زادروز ابوریحان میتواند روز تجلیل از مهندسان نقشهبردار که در عرصه اجرایی کارهای مهمی انجام دادهاند، باشد».
این پیشکسوت رشته مهندسی نقشهبرداری به برگزیدگان جایزه ملی ابوریحان تبریک گفته و اظهار داشت: «منتخبین امروز، از بین بخش علمی سه حوزه جغرافیا، نقشهبرداری و نجوم انتخاب شدهاند که شاید این نوع انتخاب صرفاً با نگاه علمی کافی نباشد، چرا که در هر یک از این حوزهها میتوان بُعد اجرایی آن را نیز مدنظر قرار داد».
مجربی کرمانی در این باره افزود: «موضوعات علمی در دانشگاهها متبلور میشوند و نتایج آن زمانی در کشور بارور میشود که از سوی مدیران اجرایی، طرحهایی که به صورت علمی مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفتهاند، عملیاتی و اجرا شوند».
عدم انتخاب چهرههایی که پیش از این در مجامع مختلف دیگر معرفی شدهاند نیز، موضوع دیگری بود که از سوی مجربی کرمانی به آن اشاره شد. وی با انتقاد به چنین نگاهی در معرفی برگزیدگان بیان کرد: «اگر کسی بارها در مجامع مختلف علمی انتخاب میشود، حتما شایستگی معرفی و منتخب شدن را دارد. بنابراین بدون در نظر گرفتن افراد منتخب، در چنین آئینهایی بهتر است معیارهای انتخاب در اولویت باشد».
وی با اشاره به مراسم گرامیداشت ابوریحان که از سوی برخی از تشکلهای صنفی هر ساله برگزار میشود، پیشنهاد کرد تا با ادغام چنین آئینهایی؛ در یک مجمع گستردهتر و پویاتر به همه ابعاد شخصیت ابوریحان پرداخته شود.
معاون اسبق سازمان نقشهبرداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه علمی مهندسی نقشهبرداری ایران در دنیا پرداخت و افزود: «ایران در در دهه 40، قله علمی نقشهبرداری آسیا را تا جایی فتح کرده بود که نسبت به کشور ژاپن در صنعت نقشهبرداری پیشرو بود. اما بنا به گفته اساتید این حوزه، ضعف اجرایی وجود داشت و متاسفانه این ضعف در اجرای نقشهبرداری و رفع نیازهای کشور همچنان ادامه دارد. ناگفته نماند در حوزه علمی پیشرفتهای چشمگیری رخ داده است».
وی با بیان این مطلب که یکی از ابعاد ضعف موجود در حوزه نقشهبرداری این است که به مدیران اجرایی و فعالیتهای اجرایی بهای لازم داده نمیشود، یادآور شد: «اگر به مسائل اجرایی بهصورت جدیتر پرداخته شود، کمبودهای نقشهبرداری با تلاش متخصصان این صنعت بر طرف خواهد شد. متاسفانه هنوز یک نقشه به روز پوششی و کامل از کشور در دست نیست. هر لحظه با شروع هر فعالیت اجرایی و عمرانی، کشور با کمبود نقشه و اطلاعات مکانی مواجه خواهد شد و این موضوع منجر به نزول فعالیتهای کشور میشود. بنابراین چارهای نیست جز اینکه به اطلاعات قدیمی اکتفا شود».
رئیس کانون کارشناسان دادگستری استان البرز در خاتمه به اهمیت و نقش اطلاعات مکانی در دولت الکترونیک پرداخت و خواستار توجه بیشتر مسئولین و برنامهریزان به جایگاه آن شد.
گفتنی است منتخبین در نخستین دوره آیین اعطای جایزه ملی ابوریحان، عمدتاً از میان چهرههای دانشگاهی با سوابق همکاری جدی با دستگاههای اجرایی و شرکتهای دانشبنیان انتخاب شدهاند.