به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، در جلسهای که عصر روز سه شنبه 5 آذرماه با حضور مهندس شفیعی رئیس سازمان و دکتر یوسف صدیقی رئیس هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد؛ شرح وظایف کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم مرور شد و اولویتهای اجرایی در سال 1398 مورد بررسی قرار گرفت.
اهم وظایف این کمیته بر اساس قوانین بالادستی عبارت بودند از «تعيين مصاديق اختصاصي حقوق متقابل مردم و دستگاه»، «تهیه برنامه عملياتي صيانت از حقوق مردم شامل اهداف ،سياست ها،اقدامات و .. »، «بازنگري قوانين و مقررات در جهت تثبيت حقوق مردم و پاسخگويي دستگاه و تشويق و تنبيه»، «راهبري و نظارت بر استقرار برنامه صيانت از حقوق مردم»، «تدوين برنامه سنجش و اندازه گيري ميزان رضايت مندي مردم از نحوه ارايه خدمات دستگاه و تكريم ارباب رجوع» و ... نسرین وزیری مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و دبیر کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم، پیشنهاد کرد که برای سال جاری سه موضوع «تدوین سند فرهنگ سازمانی و بازنگری دورهای آن»، «تنظيم برنامه اجرايي ارتقاي سلامت و مبارزه با فساد اداري دستگاه و راهبري استقرار آن» و « بازنگري در قوانين و مقررات با رويكرد پيشگيري ، بازدارندگي و برخورد قاطع با متخلفان» در اولویت قرار گیرد.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور در این جلسه بر ضرورت اجرای سند سلامت اداری تأکید کرد و درباره تبعات مثبت این سند گفت: «یکی از مهمترین اقدامات سازمان نقشه برداری کشور برای تبین سند فرهنگ سازمانی، شفاف سازی فعالیتهای این سازمان است. کما اینکه در حال حاضر به صورت ماهانه گزارش عملکرد مالی سازمان منتشر و در معرض نمایش همگان قرار میگیرد. همچنین اعلام چندین فراخوان برای استخدام در پایههای مختلف از کارشناس تا معاون، مدیر کل و رئیس اداره از دیگر اقدامات سازمان بوده است. چندی پیش نیز لیست کاملی از میزان مرخصیهای استعلاجی و مأموریتهای پرسنل در سایت سازمان اطلاع رسانی شد زیرا ما معتقدیم باید بر روند همه فعالیتها و عملکردهای سازمان نقشهبرداری کشور نظارت همگانی وجود داشته باشد.»
وی خاطر نشان کرد: «سازمان نقشهبرداری کشور در حوزه تبادل اطلاعات نیز با نگاه فرابخشی و با شفافیت اقدام کرده است و مشوق دستگاههای دیگر در این مسیر بوده است. به طوری که با رونمایی از دادههای تولید شده سازمان در سامانه زیرساخت ملی داده مکانی یا همان NSDI سازمان جغرافیایی نیز برای ارائه اطلاعات خود بر روی چنین سامانههایی برنامه ریزی کرده است.»
شفیعی در مورد تدوین سند فرهنگ سازمانی نیز با طرح پرسشهایی از این دست که ماهیت این سند چه باید باشد، چه ارزشها و پارامترهایی را باید در بر بگیرد و مستند به کدام اسناد بالادستی است، افزود: «پارامترهای مهمی در تدوین این سند باید مدنظر قرار بگیرند تا با این ابزار گلوگاههای فساد اداری شناسایی و متوقف شوند. عناوینی که در سند سلامت اداری پس از یک اتفاق نظر واحد مندرج خواهد شد نه تنها نباید با اسناد بالا دستی در تعارض باشد بلکه باید مکمل آنها نیز باشد.»
شناسایی موارد آسیبزا در بخشهای مختلف سازمان، بررسی اسناد پیشین و ارزیابی اقداماتی که تا کنون صورت گرفته، نظرخواهی از کارمندان، شناسایی گلوگاههای فساد و گردآوری راه حلهای مقابله با آنها، از دیگر مواردی بودند که از سوی رئیس سازمان مورد تأکید قرار گرفتند.
صدیقی رئیس هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و عضو کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم با تقدیر از سازمان نقشهبرداری کشور به جهت گامهای مؤثری که در جهت شفاف سازی و سلامت اداری برداشته است، گفت: «لازم است در گام اول برای اجرای ملزومات سلامت اداری در این سازمان، «بازرسین سازمان» انتخاب و حکم آنها از سوی رییس سازمان بر اساس دستورالعمل اجرایی مواد 91 و 92 قانون مدیریت خدمات کشوری صادر شود.»
خاطر نشان میشود، انتصاب بازرسان با پیشنهاد ناظر ارشد (مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد یا عنوان مشابه)، تایید کمیته و حکم بالاترین مقام دستگاه اجرایی صورت میپذیرد و احکام بازرسان به مدت 3 سال صادر خواهد شد. بازرسان موظفند پس از دریافت احکام خود سوگندنامه پیوست دستورالعمل بازرسین را نیز امضاء کنند.
مقرر شد در جلسه بعدی کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم، بازرسان به تایید اعضای کمیته برسند و پیشنهادات مجموعه معاونین و مدیران سازمان درباره گلوگاههای فساد نیز گردآوری و پیرامون آن بحث و بررسی شود. همچنین مقرر شد ملزومات تدوین سند فرهنگ سازمان نیز بررسی و گزارشی از آن در جلسه بعدی ارائه شود. مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بینالملل پیشنهاد داد تا پیشنویس این سند، پس از تدوین در سایت سازمان نیز منتشر شود تا نظرات اصلاحی و کارشناسی کاربران و کارمندان سازمان نیز اخذ و در صورت تایید اعضای کمیته در این سند، لحاظ شود.
گفتنی است در این جلسه علی جاویدانه و نوشین پسندیده معاونین سازمان، خسرو رمضانی مدیر حراست، حسن شریفی مدیرکل امور مالی و ذیحساب سازمان و یوکابه شاعیمقدم رييس گروه ارزيابي عملكرد، بازرسي و رسيدگي به شكايات نیز در این جلسه حضور داشتند.