به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، وقوع هر پدیدهایی که طبیعت قادر به جذب آن بدون برهم زدن نظم و تعادل در زیست بوم، باشد؛ «بحران» و دخالت انسان در کنترل و تخفیف اثرات مخرب آن بر زندگی و عواقب احتمالی آن، «مدیریت بحران» نامیده میشود.
واکنش جامع، کامل و منطقی به هر پدیدهایی در مقیاس ملی و گسترده، مستلزم آگاهی از شدت و وسعت آن پدیده در کنار دیگر عوامل طبیعی و بشر ساز است. مدیریت بحران ناشی از هرگونه بلایای طبیعی از جمله سیل نیز در گستره ملی و بین المللی از این قاعده مستثنی نخواهد بود و مستلزم بررسی ارتباط موثر این پدیده با موضوعات مختلف مکانی به عنوان یک پدیده پیچیده چند وجهی مکان محور خواهد بود.
متغیرهای متعدد زیر ساختی شامل مراکز بهداشتی، درمانی، جمعیتی، نژادی، محیطی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، شبکه حمل و نقل، و ... در کنار شرایط خاص توپوگرافی، ژئومورفولوژی، زمین شناسی، ساختار اقلیمی، هواشناسی و .... بهطور مستقیم و یا غیر مستقیم در کاهش اثرات مخرب و یا گسترش آن و همچنین چگونگی مواجهه با این پدیده نقش آفرینند. لذا آگاهی و دسترسی به دادهها، نمایش صحیح علمی و همچنین ابزار تحلیلی جنبههای مختلف این پدیده در کنار دیگر دادههای مختلف امری ضروری در مدیریت بحران است.
سازمان نقشهبرداری کشور به عنوان متولی ایجاد زیرساخت دادههای مکانی، از سامانه
IRANSDI.IR به عنوان بستر عرضه و تبادل دادهها و وجوه مکانی پدیدههای بشری و طبیعی از جمله سیل، زلزله، فرونشست و اپیدمیولوژی ویروس کرونا و ..... استفاده کرده است.
لازم به ذکر است که این سامانه ظرفیت ترکیب، تلفیق، تحلیل و ارایه پدیدههای مختلف مرتبط با سیل و دیگر پدیدههای طبیعی و بشری را بر اساس نظرات کارشناسی و سناریوهای درخواستی خواهد داشت. علاوه بر امکان نمایش لایههای متعدد بصورت ترکیبی، امکان زوم کردن و خاموش روشن کردن لایهها؛ با قابلیت جدید در این ژئوپورتال میتوان نقشههای استاتیک و از پیش تهیه شده از سوی ادارهکل کارتوگرافی و اطلسهای ملی سازمان نقشهبرداری کشور را نیز جهت دانلود و استفاده آفلاین و حتی پرینت، استفاده نمود.
تصاویر ذیل مراحل لازم برای نمایش آخرین دادههای دردسترس ماهوارهایی از مناطق آسیب دیده در استان کرمان از سیل به همراه نقشههای موجود در مقیاس 1:25000 را نمایش میدهد.
