تفاهمنامه مشترک سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کلید خورد
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، در پی مذاکرات روسای این دو سازمان و بنا به درخواست سازمان جمعیت هلال احمر کشور مبنی بر همکاری طرفین در حوزه مدیریت بحران، بالاخص امداد و نجات، معاونین و مدیران فنی سازمان نقشهبرداری کشور با حضور در سازمان امداد و نجات هلال احمر، از نزدیک با فعالیتهای این مجموعه آشنا شدند و طرفین درباره شرح خدمات قابل ارائه از سوی سازمان نقشهبرداری کشور گفتوگو و تبادل نظر کردند.
در همین راستا مقرر شد تا با بررسیهای صورت گرفته و برگزاری جلسات کارشناسی، زمینه انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک بین دو سازمان فراهم شود و برنامهریزیهای لازم برای مفاد آن صورت پذیرد.
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در نظر دارد در حوزه مکانیابی پایگاههای امدادی، تدوین اطلس حوادث، ارزیابی حوادث طبیعی بالاخص در هنگام وقوع سیل با استفاده از سنجش از راه دور از ظرفیتهای سازمان نقشهبرداری کشور بهرهمند شود و از مشاوره فنی و آموزشی این سازمان در حوزه GIS استفاده کند. درخواست همکاری سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از سازمان نقشهبرداری کشور، حول این موضوعات عنوان شد.
سامانه عملیات نجات با 50 لایه اطلاعاتی
این نشست دو جانبه، با شرح نیازها و انتظارات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور آغاز شد. در ابتدای نشست، حسین درخشان مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات پس از معرفی فعالیتهای سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، به معرفی سامانه نمایش 24 ساعته عملیات امداد و نجات پرداخت که پایه آن اطلاعات مکانی و GIS است.
وی درباره سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات سازمان امداد و نجات گفت: «بیش از 50 لایه اطلاعاتی در این سامانه وجود دارد که هر یک حاوی دادههایی هستند و مجموع آنها منجر به ارائه اطلاعات جامع و کاملی میشود که در مدیریت بحران و پایش آن برای کشور بسیار مفید و ضروری است.»
درخشان در ادامه افزود: «عملکرد مثبت و پویای جمعیت هلال احمر کشور در مواقع بروز بحران حاصل تجارب این جمعیت است که به صورت کامل؛ بومی شده و نتیجه تلاش اعضا و کارشناسان این حوزه به شمار میرود.»
نقش سازمان نقشهبرداری کشور در مدیریت بحران
در ادامه این جلسه حامد سجادی معاون عملیات امداد و نجات این سازمان نیز بر لزوم شناسایی ظرفیتهای طرفین برای خدمت رسانی به جامعه تأکید کرد و گفت: «همه دستگاههای اجرایی که عضو کمیته مدیریت بحران کشور هستند به این موضوع واقفند که نقش سازمان نقشهبرداری کشور در این حوزه تأثیرگذار است. به همین منظور در برنامهها و قوانین جدید مدیریت بحران کشور توجه ویژهای به اثرگذاری عملکرد سازمان نقشهبرداری کشور شده است».
وی خاطر نشان کرد: «سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به عنوان دو سازمان مکمل یکدیگر، در برنامههای مدیریت بحران کشور به جهت در اختیار داشتن نقشه با مقیاسهای مختلف و اطلاعات مکانی متنوع با کاربریهای متعدد، از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.»
وی با اشاره به حوادث غیرمترقبه همچون سیل و زلزله در برخی استانهای کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و کرمان، تصریح کرد: «ارائه بیشترین خدمات در کوتاهترین زمان به مردم آسیب دیده در هر پدیدهای، تعاملات عمیقتر بین دستگاههای اجرایی مسئول و توانمند از جمله سازمان نقشهبرداری کشور را در مدیریت بحران میطلبد. زیرا با توجه به سطح توانمندی و تجارب بسیاری از دستگاههای مسئول، ما در کشور مشکل مدیریت بحران نداریم. مسئولین اجرایی در مدیریت بحران مثل حلقههای زنجیر به هم متصل هستند.»
زمینههای همکاری دو سازمان
پیمان بکتاش در بخش دیگری از این نشست مشترک گفت: «باتوجه به مذاکراتی که بین روسای این دو مجموعه یعنی دکتر همتی و مهندس شفیعی صورت گرفته و همچنین بازدیدی که چندی پیش از سوی مسئولین جمعیت هلال احمر کشور از سازمان نقشهبرداری کشور انجام شد؛ مقرر گردید تا شرح وظایفی که این سازمان به سازمان جمعیت هلال احمر کشور ارائه میدهد در قالب یک پیشنویس مدون شود و پس از این نشست و بررسیهای لازم زمینه همکاریهای مشترک مشخص و به صورت تفاهمنامه همکاری تنظیم شود.»
معاون فنی سازمان نقشهبرداری کشور نقاط مشترکی که میتواند منجر به تقویت زمینههای این همکاری شود را اعلام کرد و در اینباره گفت: «در سامانه امداد و نجات هلال احمر، تعداد لایههای اطلاعاتی محدود است که با دسترسی به ژئوپرتال ملی و SDI میتوان به اطلاعات مکانی کاملتر و نقشههای دقیقتر 2000/1 و نقشههای پوششی کل کشور با مقیاس 25000/1 از 169 لایه اطلاعاتی برای مدیریت بحران بهرهبرداری کاملتری داشت.»
همکاری با بخش آبنگاری سازمان نقشهبرداری کشور به دلیل وجود ایستگاههای جزر و مدسنجی و هشدار سونامی نیز به عنوان بخش کاربردی در مدیریت بحران مورد تأکید معاون فنی سازمان نقشهبرداری کشور در این جلسه قرار گرفت.
در پایان این نشست مقرر شد تا پیشنویس اولیه تفاهمنامه همکاری فی مابین این دو سازمان تنظیم و تهیه شود تا پس از انجام بررسیهای لازم به امضای روسای دو سازمان برسد.
مسئولین سازمان نقشهبرداری کشور، پس از این نشست از بخشهای مختلف سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور از جمله مرکز دیسپچ رادیویی، بخش مانیتورینگ هلال احمر در کل کشور, مرکز ارتباطات مستقیم با سایر شهرهای کشور و واحد پاسخگویی اضطراری، مخابرات و ارتباطات رادیویی بازدید کردند.
لازم به ذکر است پیمان بکتاش معاون فنی، علي جاويدانه معاون فناوري توسعه، برنامهريزي و هماهنگي امور دستگاهها، رضا داشگرپور مدير كل دفتر فن آوري اطلاعات، سيد عبدالرضا سعادت مدير كل ژئودزي و نقشه برداري زميني، علی صادقی نائینی سرپرست اداره کل نقشهبرداری هوایی و فضایی، مهدی سعیدی رئیس اداره راهبری سامانهها و پایگاههای دادههای مکانی، حمیدرضا سیدین رئیس گروه دبیرخانه شوراها و کمیته از سازمان نقشهبرداری کشور در این نشست حضور داشتند.