به گزارش روابط عمومی سازماننقشهبرداری کشور، مهندس شفیعی در مراسم انعقاد این تفاهمنامه گفت: «این تفاهمنامه بستری برای تقویت همکاری بین این دو مجموعه خواهد بود تا با مشارکت متخصصان طرفین، اهداف تفاهمنامه محقق شود».
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، اظهار داشت: «این سازمان از جمله دستگاههایی است که به دانش روز دنیا در زمینه ارتقای کیفیت اطلاعات مکانی نیاز دارد و به فناوریهای جدید در انجام وظایف حاکمیتی خود نیز وابسته است».
وی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شرکتهای دانش بنیان را به عنوان یک تکیهگاه مهم برای سازمان نقشهبرداری کشور برشمرد و تفاهم نامه منعقد شده را زمینهای برای گسترش همکاریهای مشترک دانست.
به گفته شفیعی پیش از این نیز تفاهمنامههای همکاری مشترک با محوریت توسعه کسب و کارهای دانش بنیان در زمینه نقشه و اطلاعات مکانی از سوی دیگر دستگاهها با سازمان نقشهبرداری کشور منعقد شده بود که از مهمترین آنها میتوان به تفاهم نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با این سازمان اشاره کرد.
انقلاب صنعتی چهارم بر پایه اقتصاد دانش بنیان
دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری گفت: «دانشگاه تهران در همراهی دستگاههایی همچون سازمان نقشهبرداری کشور، به منظور بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا و ایجاد مسیری هموار برای مشارکت با دانش بنیانها در این حوزه پیشرو است».
وی افزود: «در عصر انقلاب صنعتی چهارم، بخشی از تحولات اقتصادی بر پایه فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان است».
زارعی درباره زنجیره گردش فعالیتهای علمی در پارک علم و فناوری گفت: «در این مجموعه طی چرخهای مدون، یک ایده به واحد تجاری و درآمدزا مبدل خواهد شد. درواقع هدف ما در این مجموعه تبدیل ایده به ثروت است. بنابراین ایجاد زمینههای همکاری، منجر به رشد اقتصاد پویا میگردد».
توسعه کسب و کارهای دانشبنیان در زمینه فناوریهای نقشهبرداری
لازم به ذکر است، این تفاهمنامه با هدف ایجاد و توسعه کسب و کارهای فناور از طریق ارائه خدمات عمومی و تخصصی با ارزش افزوده بالا، جذب سرمایهگذاری و ورود کارآفرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای داخلی و جهانی و انجام همکاریهایی در حوزه فناوری و کارآفرینی منعقد شده است.
گسترش و توسعه کسب و کارهای دانشبنیان در زمینه فناوریها و سامانههای مهندسی نقشهبرداری و ژئوماتیک یکی از مهمترین محورهای این تفاهمنامه میباشد.
همچنین بر اساس مفاد این تفاهمنامه مقرر شد تا طرفین برای کمک به صاحبان ایده در زمینههای تخصصی مرتبط و انجام پروژههای کاربردی مورد نیاز کشور؛ شرایط استفاده از ظرفیتهای آزمایشگاهی، کارگاهی، تجهیزات و مشاوران تخصصی و کسب و کار یکدیگر را فراهم نمایند و از ظرفیتهای شرکتهای عضو پارك برای تولید نرمافزار، زیرساختهای نرمافزاری واز سوی دیگر از دادههای نقشهبرداری نیز استفاده شود.
برنامهها و رویدادهای کارآفرینی و فناوری به صورت مشترك توسط این دو مجموعه برگزار میشود و این همکاریهای مشترك در ایجاد مرکز رشد و نوآوری تخصصی حوزه مهندسی نقشهبرداری نیز استمرار خواهد داشت.
در این تفاهم نامه بر لزوم حمایت از صاحبان ایده و ایجاد کسب و کارهای جدید از سوی طرفین تأکید شده است و برگزاری نشستهای مشترك بین سازمان و شرکتهای عضو پارك در حوزههای مهندسی نقشهبرداری و ژئوماتیک نیز در برنامههای آتی دو مجموعه قرار گرفت.
استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان برای توسعه و پشتیبانی سامانههای نرمافزاری و سختافزاری مورد نیاز از جمله دستیابی به اهداف توسعه دولت الکترونیک در سازمان نقشهبرداری کشور نیز یکی دیگر از محورهای این تفاهم نامه بود.
لازم به ذکراست این تفاهم نامه در ۱۰ ماده و 1 تبصره در 4 نسخه اصلی تهیه و تنظیم شده بود که در این نشست به امضای عباس زارعی و مسعود شفیعی رسید.