طی دو روز جلسات کاربردی مشترک فنی؛ مهندس غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی رئیس سازمان نقشهبرداری کشور؛ با مهندس پیمان بکتاش معاون فنی و دکتر سلطانپور، دکتر سعادت و مهندس صادقینائینی مدیرانکل زیرمجموعه این معاونت در تاریخهای 20 و 21 مردادماه سال جاری، فعالیتها و ماموریتهای این سازمان در حوزههای فنی مورد بحث و بررسی قرارگرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، در این جلسات کاربردی و مهم، موضوعات مرتبط با حوزههای ادارهکل نقشهبرداری هوایی و فضایی، ادارهکل ژئودزی و نقشهبرداری زمینی و همچنین مدیریت آبنگاری و امور جزرومدی سازمان بررسی شد و مسائل مربوط به حوزههای کاری هر یک از این مدیریتها مورد بررسی قرار گرفت ودر نهایت، خطمشیهای کلی مربوطه از سوی رییس سازمان، تبیین شد.
طی این جلسات، وضعیت نیروی انسانی، آخرین وضعیت پروژهها و طرحهای در حال انجام، برنامههای آتی، چالشها و نیازمندیهای هر یک از ادارات فنی، از جمله مواردی بودند که توسط مدیرانکل مربوطه، به آنها اشاره شد.
درحوزه نقشهبرداری هوایی و فضایی، درباره مسائل کلان و دارای اولویت؛ از جمله نحوه عملیاتی نمودن پرواز و عکسبرداری هوایی،بازنگری نقشههای پوششی و شهری و آخرین اقدامات انجام شده در این زمینه، بهینه سازی خط تولید نقشه در سازمان، بهرهگیری ازتصاویر ماهوارهای جدید، تداوم تولید ارتوفتو، نحوه استمرار مشارکت در پروژه کاداستر اراضی کشور، ایجاد سامانههای کاربردی وایجاد آزمایشگاههای تخصصی مرتبط با فتوگرامتری، موضوع تشکیل شش کارگروه کاربردی جدید ایجاد شده در این ادارهکل؛ ازجمله در حوزههای زیستبوم فناوری اطلاعات مکانی، پهپاد و ... به منظور توسعه صنعت ژئوماتیک کشور گفتگو و تبادل نظر شد.
در حوزه ژئودزی و نقشهبرداری زمینی نیز، ضمن شرح فعالیتهای جاری، مشکلات و موانع موجود برای دستیابی به اهداف مدنظرتوضیح دادهشد و مقرر گردید طی جلسات آتی با ارائه جزئیات گزارشات تکمیلی، موارد مربوطه بیشتر مورد بررسی قرارگیرد.
در این بخش، به عمدهترین فعالیت ادارهکل مربوطه، تعیین چارچوب مرجع مختصاتی و ثقلی کشور با ایجاد شبکههای مبنایی ارتفاعی،مسطحاتی و ثقلسنجی و پایش مستمر حرکات و تغییرات هندسی پوسته به عنوان سرمایه ملی پرداخته شد.
همچنین عنوان شد که از عمده کاربرد دادههای شبکههای مبنایی میتوان به؛ تهیه نقشه و انجام فعالیتهای عمرانی و نقشهبرداری کشوردر یک سیستم مختصاتی واحد، انتقال ارتفاع در پروژههای عمرانی و نقشهبرداری نسبت به صفر ارتفاعی ایران واقع در بندر شهیدرجایی، ارسال تصحیحات مختصاتی برای گیرندههای تعیین موقعیت کاربران، مدلسازی میدانثقل در کشور و انتقال شتابثقل درپروژههای اکتشاف مخازن و منابع زیرزمینی نظیر نفت و گاز، پایش حرکات پوسته زمین، گسلها، آتشفشان و ... مورد استفاده درمدیریت بحران اشاره نمود.
در انتهای این بخش نیز به ضرورتها و نیازها برای دستیابی به اهداف مدنظر؛ از جمله تامین و تخصیص منابع مالی و اعتباری مناسب سالانه برای حفظ، نگهداری، تکمیل و گسترش شبکههای مبنایی کشور به منظور پاسخگویی به کاربران مربوطه، تجهیز ناوگان عملیاتیسازمان نقشهبرداری کشور از قبیل اتومبیل، دستگاه گراویمتر، گیرندههای تعیین موقعیت دقیق GNSS و ... بهعلت فرسودگی دستگاهها وتجهیزات، تامین نیروهای متخصص ستادی و عملیاتی از طریق جذب نیرو، بازنشستگی برخی از پرسنل و همچنین مشکلات نیروهایقراردادی، توجه به سختی کار عملیات میدانی نقشهبرداری زمینی، استفاده از تکنولوژیهای روز نظیر عملیات ثقلسنجی به روش هواییدر مناطق صعبالعبور، ایجاد سامانه دوربین زنیت رقومی، مشکلات در نحوه به اشتراکگذاری دادهها با مراکز علمی و دانشگاهی وشرکت در همایشها و کنفرانسهای تخصصی داخلی و خارجی؛ اشاره شد.
در حوزه آبنگاری و امور جزر و مدی نیز، موضوعات مربوط به عملیات هیدروگرافی(آبنگاری) در خلیجفارس، دریایعمان، دریایخزر،تجهیزات آبنگاری سازمان، وضعیت کشتی ایرانآبنگار و شناورهای آبنگار 1 و 2 سازمان، ارتباط مستمر سازمان نقشهبرداری کشور باسازمان بنادر و دریانوردی، کمیته ملی هیدروگرافی، ارتباط با IHO، دبیری کمیته ژئوماتیک اکو، تولید چارتهای الکترونیکی ناوبریدریایی، جایگزینی چارتهای دریایی تولیدی سازمان نقشهبرداری جمهوری اسلامی ایران به جای چارتهای دریایی کشور انگلستان دردریانوری بینالمللی حوزه خلیجفارس و دریای عمان، ارایه برخط اطلاعات سطح تراز آب(نتایج تحلیلی جزر و مدسنجی) به کمک ایستگاههای جزر و مدی سازمان، امکان هشدار سونامی و همچنین نیاز به جذب نیروی انسانی بیشتر در این مدیریت؛ از مهمترین مواردمطرح شده در این بخش بودند.
پس از بیان و بررسیهای موضوعات فنی ذکرشده، خط مشیهای آتی و کلان در این مرحله، توسط مهندس جعفرزاده ایمن آبادی تعیین ومقررشد؛ پیگیری رفع موانع و مشکلات با جدیت تمام توسط معاونت فنی پیگیری شود تا گزارشات توجیهی و طرحهای مناسب و مورد نیازبرای فعالیتهای اجرایی آتی مدنظر و ارتقای دامنه فعالیتهای فنی سازمان برای ارایه به مسئولین کشوری توسط معاون فنی بامشارکت مدیران فنی این حوزه تدوین و ارایه گردد.
همچنین مقرر شد در راستای مدیریت بحران کشور و نقش موثر این سازمان در کمک به متولیان مدیریت بحران کشور، اقدامات موثرتوسعه یابد؛ استفاده از ظرفیتها و تعامل با سایر دستگاههای اجرایی کشور، دانشگاهها و موسسات علمی گسترش پیدا کند؛خدمترسانی هرچه بهتر و بیشتر به کاربران نقشه و اطلاعات مکانی بهویژه مردم شریف کشور و مسئولان کشوری به خصوص درراستای اجرای برنامههای توسعه دولت الکترونیک، از مهمترین اولویتهای کاری قرارگیرد؛ برنامهریزی جامع، دقیق و هدفمند استفاده ازظرفیتهای استانی، شرایط تخصصی و پیشنیازهای فنی نیروهای سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها در راستای انجامتعاملات فنی با سازمان در چارچوب شرح وظایف ابلاغ شده به استانها از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تدوین گردد و مباحث مغزافزاری و تشکیل اتاقهای فکر فنی در تمامی واحدهای فنی سازمان نهادینه و تقویت گردند. ارتباط با کمیسیونهای تخصصی مرتبطمجلس شورای اسلامی و هیئت دولت به منظور بازگویی موارد فنی و توان اجرایی سازمان، برنامهریزی و اجرایی شود و همچنین درخصوص سطح تراز آب پهنههای بزرگ آبی کشور برنامهریزیهای اجرایی و ارایه گزارشات موثق صورت پذیرد.
در نهایت با طرح اولویت موضوع عملیاتینمودن عکسبرداری هوایی سازمان و از سرگیری پرواز ناوگان عکسبرداری هوایی از سوی معاون فنی سازمان، با موافقت و دستور رییس سازمان و تاکید وی بر اهمیت این مقوله، مقررشد تا با اولویت و فوریت، این موضوع طی جلسه مفصلتر دیگری با حضور مشترک معاون وهمکاران ذیربط از معاونت فنی و معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان؛ مورد بحث،بررسی و تصمیمگیری قرارگیرد.
گفتنی است در انتها مقررشد، برگزاری این نوع جلسات فنی و کاربردی مفید و موثر، به صورت مستمر با حضور رییس سازمان با حوزه معاونت فنی و مدیران این مجموعه؛ در راستای توسعه عملکرد و دستیابی بهتر به اهداف سازمانی، ارتقای کیفیت خدمترسانی به مردمجامعه، متخصصان، تصمیمگیران و مسئولین کشور تداوم یافته تا سایر تصمیمات لازم و خط مشیهای فنی با جزئیات بیشتر، تدوین شود.