مدیریت آبنگاری و امور جزرومدی سازمان نقشه برداری کشور با اعلام انتشار بینالمللی چارت ساحلی بندر آستارا تا لیسار، از امکان استفاده دریانوردان از این چارت به منظور ناوبری ایمن در آبهای کشور خبر داده و افزود با انتشار این چارت، تعداد چارتهای منتشر شده این سازمان در سطح بینالملل به 60 چارت ناوبری دریایی رسید.این چارت از سری چارت های پوششی ساحلی دریای خزر در مقیاس 1:100000 می باشد که تا فاصله 40 کیلومتری از ساحل را پوشش میدهد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، مدیریت آبنگاری و امور جزرومدی سازمان نقشه برداری کشور با اعلام انتشار بینالمللی چارت ساحلی بندر آستارا تا لیسار، از امکان استفاده دریانوردان از این چارت به منظور ناوبری ایمن در آبهای کشور خبر داده و افزود با انتشار این چارت، تعداد چارتهای منتشر شده این سازمان در سطح بینالملل به 60 چارت ناوبری دریایی رسید.
عطیه مجتهدی معاون مدیریت آبنگاری و امور جزرومدی سازمان نقشهبرداری کشور با اعلام انتشار جهانی چارت ناوبری بندر آستارا تا لیسار اعلام نمود: «چارت الکترونیک ناوبری بندر آستارا تا لیسار پس از طی کنترلهای نهایی بر اساس استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی بصورت بین المللی منتشر شده و در اختیار دریانوردان قرار گرفته است. این چارت از سری چارت های پوششی ساحلی دریای خزر در مقیاس 1:100000 می باشد که تا فاصله 40 کیلومتری از ساحل را پوشش میدهد. چارتهای پوششی باند ساحلی دریای خزر شامل 7 چارت است و با انتشار این چارت 6 چارت این باند منتشر شده است و چارت باند ساحلی بندر انزلی در نوبت انتشار بعدی قرار دارد.»
وی از امکان استفاده دریانوردان از این چارت به منظور ناوبری ایمن در آبهای کشور خبر داد و افزود: « انتشار بینالمللی چارتهای دریایی از سال 1394 آغاز شده و با احتساب چارت بندر آستارا به لیسار تعداد چارتهای منتشر شده در سطح بین الملل به 60 چارت دریایی رسید. چارتهای منتشر شده شامل 45 چارت از آبهای خلیج فارس، 3 چارت از دریای عمان و 12 چارت از دریای خزر است. با انتشار چارتهای داخلی، ضمن تامین ایمنی دریانوردی در آبهای داخلی و تحت حاکمیت کشور، چارتهای قدیمی تهیه شده توسط کشورهای بیگانه (انگلیس و روسیه) حذف شده و چارتهای به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین میگردد.»
مجتهدی با بیان اینکه مدیریت آبنگاری و امور جزرومدی سازمان نقشهبرداری کشور با بیش از سه دهه تجربه در زمینه هیدروگرافی، تهیه چارتهای دریایی از آبهای جنوب و شمال کشور را برعهده دارد و حاصل آن تولید صدها چارت دریایی در مقیاسها و باندهای کاربری مختلف است، افزود: شناورها به منظور حفظ ایمنی دریانوردی و بر اساس قوانین بینالمللی ملزم به استفاده از چارتهای دریایی به روز میباشند. چارتهای دریایی امروزه در فرمت الکترونیک (ENC) تهیه و عرضه میشوند که از الزامات دریانوردی است.
معاون مدیریت آبنگاری و امور جزرومدی سازمان نقشهبرداری کشور همچنین گفت : «هماهنگیهای لازم به منظور اولویتبندی و انتشار چارتهای دریایی توسط کمیته ملی هیدروگرافی انجام شده و چارتهای ناوبری دریایی پس از قرار گرفتن در اولویتهای این کمیته و از طریق آن منتشر میشوند. چارتهای ناوبری دریایی به منظور امکان انتشار در سطح بینالملل باید با توجه به آخرین استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی تهیه شده و بطور مداوم بروز رسانی شوند. این چارتها همچنین قبل از انتشار، توسط مراجع زیر نظر سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) تحت کنترل قرار گرفته و پس از اطمینان از صحت آنها، اجازه انتشار مییابند. چارت جدید الانتشار که در باند کاربری ساحلی تهیه شده در سال 1398 بهروز رسانی شده و در سال 1399 پس از انجام کنترل و تصحیحات لازم، اجازه انتشار یافته و هم اینک منتشر گردیده است.»
وی خاطرنشان کرد: «دریای خزر(کاسپین) از اهمیت زیادی در زمینه تجارت دریایی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حاشیه آن بویژه در دوران تحریم برخوردار بوده و از این رو، تهیه و انتشار چارت از بخش جنوبی این دریا که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است، از سه سال پیش در اولویتهای سازمان نقشهبرداری کشور و کمیته ملی هیدروگرافی قرار گرفته بطوریکه چارتهای دیگری از سواحل دریای خزر در حال تهیه است که ان شاا.. در آینده نزدیک منتشر میگردد.»

چارت جدیدالانتشار آستارا به لیسار

چارتهای منتشر شده در سطح بین المللی از دریای خزر