به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، به نقل از مدیریت سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، جلسه وبیناری مابین اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر برگزار گردید.
این جلسه با مشارکت سایر دستگاههای استان بوشهر، مرکز آمار ایران و شرکت مشاور و پیمانکار SDI استان، بهمنظور ارتقا تعاملات بعدی، مشارکت در پورتال ملی و پاسخگویی به ابهامات و سوالات احتمالی برگزار گردید.
با همکاری کارشناسان حوزه اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی سازمان نقشهبرداری کشور، مشارکت استان بوشهر نیز در ژئوپورتال ملی میسر گردید و نمونه کاتالوگ سرویس ژئوپورتال استانی بوشهر در ژئوپورتال ملی ثبت و ارائه گردید.
در ابتدای این نشست فنی،آقای مهندس سرخوش، توضیحات اولیه از همکاری شرکت مشاور SDI، تا راهاندازی ژئوپورتال استانی را ارائه نمودند.
سپس آقای دکتر قاسملو از اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی سازمان نقشهبرداری کشور، ضمن قدردانی از مشارکت استان بوشهر در ژئوپورتال ملی، مراحل پیادهسازی SDI ملی را باستناد به ماده (11) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، گامبهگام توضیح دادند. ایشان با اشاره به تفاهمنامههای منعقد شده با چند دستگاه اجرایی مرتبط با زیرساخت دادههای مکانی و مشارکت 27 استان در ژئوپورتال ملی، همچنین اشاره به اسناد زیرساخت دادههای مکانی و فیلمهای آموزشی در ژئوپورتال iransdi.ir، به الگوی استقرار SDI ملی اشاره نموده و خواستار تکمیل سه پیوست موجود در این الگو توسط استان شدند.
سپس متخصصان شرکت مشاور SDI، ژئوپورتال استانی را ارائه کردند. شرکت در ارائه خود نمونههای مختلفی از لایههای ثبت شده در ژئوپورتال استانی را جستجو کرده و نمایش داد و آمادگی خود را برای همکاریهای آتی اعلام نمود.
در ادامه دکتر فیصی زاده و مهندس سرخوش از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر، ضمن تشکر از همکاری و پشتیبانی مستمر کارشناسان اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، قابلیتهای ژئوپورتال ملی را تایید کرده و از اقدامات سازمان نقشهبرداری کشور برای دریافت گواهی افتا قدردانی نمودند.
در پایان خانم مهندس بختیاری از مرکز آمار ایران، با اشاره به رویکرد مرکز آمار ایران مبنی بر تغییر شیوه سرشماری از سنتی به ثبتیمبنا، خواستار مشارکت چند دستگاه اجرایی مرتبط یا زیرساخت دادههای مکانی در این امر شدند. در همین راستا بهترین گام برای تحقق این آرمان را بهکارگیری زیرساخت دادههای مکانی معرفی نمودند.
نگارنده : نیره اسمعیلی تکلیمی