بروزرسانی جدیدترین نقشه جاذبههای مهم گردشگری ایران در مقیاس ۱:۲۵۰۰۰۰۰ توسط کارشناسان مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی به اتمام رسید.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی جدیدترین نقشه جاذبههای مهم گردشگری ایران را بروزرسانی نمود.
غنای میراث فرهنگی و ارزش موهبتهای طبیعی و جغرافیایی در سرزمین کهنسال ایران، برکسی پوشیده نیست. دیرینگی تمدن ایران و تحول آن در طول تاریخ در هر گوشه از این آب و خاک با جلوههای زیبای طبیعی و میراث فرهنگی میدرخشد. واقعیت این است که ایران جهانی است در یک مرز. جهانی که اقلیمهای گوناگون را در چهارگوشه خود جای داده است. ایران به دلیل پیشینه تاریخی و تکاپوی مستمر اجتماعی و فرهنگی، دیدنیهای متنوعی دارد که بازدید از آنها میتواند برای گردشگران و جهانگردان خوشایند بوده و ستایش آنان را برانگیزد. هر مسافری با هر انگیزهای که به ایران سفر کند، میتواند مطابق اهداف، ذوق و برنامه خود، در ایران دیدنیهای مورد نظر خود را بیابد.
آثار تاریخی بازمانده از دورههای مختلف استقرار انسان در فلات ایران به موازات چشماندازی طبیعی، متنوع کرانهای، کوهستانی، بیابانی و کویری در آمیزش و ترکیبی هماهنگ با بناهای تاریخی و میراث مذهبی و فرهنگی، مجموعهای از انگیزههای گوناگون را برای دیدار از ایران فراهم میسازند. فرهنگ باستانی ایران که نمودهای آن در پیکر میراثهای تاریخی معماری جاودانه شده، دیدنیهای بسیاری را فراهم آورده است.
فرهنگ ایران، امروز مجموعه کاملی از فرهنگ گذشتههای دور و نزدیک این سرزمین است و هر کس میتواند به تناسب سلیقه و فرهنگ خود، حس کنجکاوی و زیبایی خود را در دیدار از این کشور پهناور و پربار برآورده کند. آثار تاریخی موجود در تخت جمشید، پاسارگاد، شوش، همدان، کرمانشاه، فیروزآباد، سیراف و بسیاری دیگر از کانونهای باستانی تمدن ایرانی، انگیزه کافی را برای دیدار از این کشور باستانی ارائه میکنند.
محیط طبیعی با بیش از 2800 کیلومتر کرانه و مرز آبی و همینطور کوهستانهای بلند البرز و زاگرس، امکان بالقوه استراحتی و فراغتی بسیار دارد. کرانههای دریای مازندران در شمال، و کرانههای خلیج فارس و دریای عمان در جنوب، قابلیتهای بسیاری برای استفادههای فراغتی در تابستان و زمستان دارند.
سازمان نقشهبرداری کشور با تولید و تهیه انواع نقشههای گردشگری در تلاش است در جهت اطلاعرسانی و معرفی میراث فرهنگی به ایرانیان عزیز گامی بردارد.
در راستای این هدف اداره نقشههای موضوعی و موردی در مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی در سال 1390 اقدام به تهیه نقشه جاذبههای عمده گردشگری ایران نموده است که این نقشه در سال 1399 بروزرسانی گردید. در این نقشه مراکز تقسیماتی (تا پایان سال 1398)، فرودگاهها، بنادر، راهها و راهآهنها (با بروزترین دادههای موجود)، زاویه قبله و همچنین اماکن تاریخی و فرهنگی و چشماندازهای طبیعی کشور با طراحی گرافیکی بسیار زیبا نمایش داده شده است.