به بهانه روز چاهبهار (۷ اسفند)، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی معرفی میکند:
نقشه گردشگری استان سیستان و بلوچستان (شهرستان چاهبهار)، نقشه راهنمای شهر چاهبهار و کتاب ابعاد کشور معرفی شد.
نقشه گردشگری استان سیستان و بلوچستان (شهرستان چاهبهار)، نقشه راهنمای شهر چاهبهار و کتاب ابعاد کشور که توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی در سازمان نقشهبرداری کشور تهیه و تولید شده است، معرفی میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، نقشه گردشگری استان سیستان و بلوچستان (شهرستان چاهبهار)، نقشه راهنمای شهر چاهبهار و کتاب ابعاد کشور را معرفی میکند.
نقشه گردشگری استانسیستان و بلوچستان (شهرستان چاهبهار):
نقشههای گردشگری کمک شایانی در معرفی و مکانیابی آثار باستانی و جاذبههای گردشگری و توریستی دارد. اداره نقشههای موضوعی و موردی، درمدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی جهت رسیدن به این اهداف، نقشههای گردشگری را برای 31 استان کشور و مراکز این استانها به صورت دورو و در قالب یک نقشه تهیه نموده و در اختیار کاربران قرار داده است.در این سری نقشهها عوارضی همچون راهها، مراکز تقسیماتی، رودها، آثار باستانی و مکانهای گردشگری به همراه اندکس راهنمای مسیرهای گردشگری، لیست هتلها و اندکس راهنمای فواصل با مراکز استانهای همجوار و ... آورده شده است.
سیستان و بلوچستان یکی از بخشهای تاریخی ایران است و دارای دیدنیها و اماکن تاریخی است که کمتر مورد توجه واقع شدهاند. شهر چاهبهار در کرانه دریای عمان و اقیانوس هند قرار گرفته و لنگرگاه آن قابلیت پهلوگیری کشتیهای اقیانوسپیما را دارد و از مناطق آزاد بازرگانی ایران است. چاهبهار گرمترین نقطه کشور در زمستان و خنکترین بندر جنوبی ایران در تابستان است.
به دلیل جاذبههای بینظیری که در این شهر بندری وجود دارد به آن لقب «بهشت» جنوب ایران داده شده و سواحل چاهبهار به خصوص در فصل زمستان پذیرای گردشگران زیادی میباشد و مهمترین جاذبههای گردشگری شهرستان چاهبهار عبارتند از:
سواحل چاهبهار و اطراف آن – کوههای مریخی – اسکلههای صیادی – تالاب لیپار – روستای تیس و قلعه تیس و گورستان تیس – بازار چاهبهار – ساختمان قدیمی تلگرافخانه – آرامگاه سید غلام رسول – منطقه حفاظت شده باهوکلات (گاندو) – تالاب بینالمللی خلیج گواتر – قلعه پرتقالیها – جنگل حرا – ساحل صخرهای چاهبهار – قدمگاه خضر – درخت انجیر معابد – قلعه پیروزگت – بندر پسابندر و روستای بریس.
این نقشه در سال 1399 بروزرسانی شده است.
نقشه راهنمای شهر چاهبهار:
شهر چاهبهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان و در گوشه جنوب شرقی ایران در ساحل دریای عمان و اقیانوس هند قرار گرفته و تنها بندر اقیانوسی ایران است. چاهبهار از شمال به شهرستانهای نیکشهر و ایرانشهر بلوچستان، از شرق به مرز پاکستان، از غرب به بندر جاسک و استان هرمزگان و از جنوب به آبهای دریای عمان و اقیانوس هند محدود میشود.
مساحت شهر چاهبهار در حدود 24 کیلومتر مربع و جمعیت این شهر طبق سرشماری سال 1395 تقریبا 107٫000 نفر بوده است. شهر چاهبهار از سمت شمال به ارتفاعاتی در حدود 200 متر از سطح دریا محدود میشود و ارتفاع شهر از سطح دریا بین صفر تا 140 متر در نقاط مختلف آن متفاوت است. آب و هوای شهر چاهبهار گرمسیری معتدل و مرطوب است به طوریکه در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان معتدل میباشد. این شهر دارای کمترین میزان تغییرات آب و هوایی در طی فصول چهارگانه میباشد به طوریکه در زمستان گرمترین نقطه کشور و در تابستان خنکترین منطقه جنوب کشور است. جالب آنکه چاهبهار در تابستان از تهران خنکتر است. میانگین دمای سالیانه چاهبهار در حدود 26 درجه سانتیگراد و متوسط بارندگی سالیانه آن تقریبا 115 میلیمتر میباشد.
این نقشه در سال 1388 تهیه و انتشار یافته است.
کتاب ابعاد کشور:
تقسیمات کشوری فرآیندی سیاسی _ اداری است که باهدف اصلی تقسیم کشور به واحدهای همگن، برای رشد هماهنگ و به منظور اداره قلمرو ملی و عرضه خدمات بهتر، صورت میگیرد و درنهایت امنیت، وحدت و مشارکت ملی را تأمین میکند. براین اساس، تقسیمات کشوری بر ساختار اداری _ مدیریتی سرزمین و شتاب بخشیدن به روند توسعه و رشد هماهنگ ملی، تأثیر بسزایی دارد و میتواند امنیت، همگرایی، وحدت و مشارکت ملی را تامین کند. بنابراین تقسیمات کشوری باید به گونهای کارآمد طراحی شود تا کمترین تنش و بیشترین هماهنگی و همکاری دو سویه را در منطقهها و بین سرزمینهای همجوار کشور ایجاد کند و زمینه لازم را برای توسعه منطقهای فراهم آورد.
کتاب ابعاد کشور که در اداره نقشههای موضوعی و موردی مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی تهیه شده است، حاوی توضیحاتی در مورد سابقه تقسیمات کشوری و تاثیر آن در برنامهریزی منطقهای، اعداد و ارقام مربوط به "درصدمساحت استانها مانند مساحت کل کشور، آبهای سطحی داخلی، ارتفاعات و سواحل"، تعاریف ومفاهیم درخصوص لغات تخصصی بکاررفته درکتاب، نقشه تقسیماتی استانها و شهرستانها و به پیوست توضیحاتی راجع به آوانگاری کلی نامهای جغرافیایی، تاریخچه آن و جداول علائم برای همخوانهای زبان فارسی میباشد.
در این مجموعه نقشه استان سیستان و بلوچستان و شهرستانهای استان و جداولی حاوی اطلاعات جغرافیایی مربوطه نیز به نمایش درآمده است.
کتاب ابعاد کشور در سال 1395 تهیه شده است.