به گزارش امور بینالملل سازمان نقشهبرداری کشور به نقل از نشریه بینالمللی GIM،کریستوفر فیشر، بنیانگذار طرح «بایگانی زمین» که طرحی نوظهور برای حفاظت از کرهی زمین در برابر بحرانهای اقلیمی است، ابتکار جدید خود را برای ایجاد مدلی رقومی از کرهی زمین اینگونه توصیف کرد: «این طرح ابتکاری، تلاش علمی بیسابقهای برای اسکن تمام سطح زمین با سیستم لیدار با هدف درک بهتر علل و پیامدهای شهرنشینی و تغییرات محیطی میباشد.»
وی در خصوص فنآوریهای مورد استفاده برای جمعآوری دادهها اظهار داشت: «در حال حاضر ما از لیدار هوایی نصب شده بر روی یک هلیکوپتر یا هواپیمای بال ثابت تمرکز داریم. هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادها که برای عموم مردم در دسترس هستند، ظرفیت فنآوری مورد نیاز برای انجام اسکن فعلی را ندارند؛ چرا که حجم دادهها بسیار زیاد است.»
بنیانگذار طرح «بایگانی زمین» افزود : «برای اتمام موفق این طرح هزینهی زیادی باید صرف شود، با این وجود تا به حال امکانسنجیهای صورت گرفته از بخش صنعتی بازخوردهای مثبت چشمگیری نشان دادهاند و این طرح مخالفان بسیار کمی داشته است. انجام این طرح از آمازون آغاز شده است؛ چرا که این بخش از کرهی زمین یکی از آخرین مکانهای ناشناخته روی زمین است، بنابراین ما مشتاقانه منتظر کشف و کاوش در شهرها و فرهنگهای ناشناختهی باستانی هستیم و برای نقشهبرداری از کل آمازون زیرساختها، تجهیزات و تدارکات لازم را در اختیار داریم. البته شیوع ویروس کووید 19 تاثیر بسیار زیادی در سرعت و روند انجام این کار داشته است.»
این کاوشگر در پایان گفت: «جنگلهای بارانی آمازون نقش مهمی در آب و هوای کرهی زمین دارند. با این حال، تعداد کمی از مردم میدانند که این منطقه دارای تاریخ بومی فوقالعاده غنی است. بهعلاوه، این منطقه دارای سطح قابل توجهی از تنوع اکولوژیکی است که متأسفانه در مقابل چشمان ما در حال نابود شدن هستند که با کمک این طرح، حفاظت از آنها امکانپذیر میشود و نیز اطلاعات مکانی مورد نیاز برای توسعهی پایدار فراهم میگردد.»