در پی وقوع زمین لرزهای ۶/۴ ریشتری امروز یکشنبه مورخ 23 آبان 1400 که در ساعت 15:37 مناطق اطراف شهر فین هرمزگان رالرزاند، سازمان نقشهبرداری کشور بلافاصله اقدام به تهیه گزارش فنی و تحلیلی نموده و اداره کارتوگرافی و اطلسهای ملی نیز مراکز جمعیتی در شعاع 50 کیلومتری مرکز زلزله و راههای دسترسی به هریک از آنها را تعیین و ارائه کرد. با توجه به بررسیهای انجام شدهروستای سرزه از توابع دهستان رضوان شهرستان بندرعباس با جمعیتی در حدود 939 نفر بر اساس سرشماری سال 1395 در فاصله کمتر از 2 کیلومتری مرکز زمین لرزه قرار داشته و شهرهای فین به فاصله 25 کیلومتری، قلعهقاضی به فاصله 43 کیلومتری و بندرعباس به فاصله 44 کیلومتری از کانون این زمینلرزه واقع شدهاند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور به نقل از اداره ژئودزی و ژئودینامیک این سازمان، استان هرمزگان بر اساس تقسیمبندی زمینشناسی ـ ساختاری ایران، گسترهای است که از شمال به زون ایران مرکزی، از غرب و شمال غرب به واحد ساختاری زاگرس مرتفع، از شرق به واحد ساختاری زاگرس چین خورده و از جنوب شرق به واحد ساختاری مکران و از جنوب به خلیج فارس محدودمیگردد.
واحد ساختاری زاگرس یکی از واحدهای اصلی و عمدهای است که قسمت عمده استان هرمزگان در این زون واقع شده است. مطالعه تاريخچه لرزهخيزي گستره رسوبي ساختاري زاگرس، حكايت از رويداد زمين لرزههاي ويرانگر در این منطقه دارد كه بارها باعث ويراني وتخريب شهرها و روستاهاي اين گستره شده است.
همچنین مشاهدات واندازهگيريهاي مربوط به شبکه ایستگاههای دائمی ژئودینامیک سازمان نقشهبرداری کشور و تحليل نتايج مربوطه نشانگر آن است كه نرخ كوتاه شدگي در جنوب شرقي زاگرس حدود 3±9 ميليمتر در سال ميباشد. در حاليكه درشمال غربي زاگرس ايننرخ به حدود 3 تا 5 ميليمتر درسال ميرسد. بردارهاي سرعت حاصل از پردازش دادهها همچنين بيانگر آن است كه كوتاه شدگي به طوريكنواخت درعرض زاگرس توزيع نشده است. درشمال غرب زاگرس (غرب گسل كازرون) كوتاه شدگي عمدتاً به گسل لبه كوهستان جائي كه محل تجمع زمين لرزههاي بزرگ نيز ميباشد، محدود ميگردد.