مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرد:
اتمام پروژه تهیه نقشههای توپوگرافی مقیاس ۱:۱۰۰۰۰۰ کل کشور
پروژه تهیه نقشههای پوششی کشور در مقیاسهای ۱:۱۰۰۰۰۰، توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی در سازمان نقشهبرداری کشور به اتمام رسید.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، پروژه تهیه نقشههای توپوگرافی مقیاس 1:100000 کل کشور را به پایان رساند.
پروژه تهیه نقشههای کوچکمقیاس 1:100000، که مطالعات اولیه و شروع پروسه تولید آن از سال 1376 کلید خورده بود، پس از پشت سر گذاشتن چالشهای فراوان و با همت و تلاش بیدریغ همکاران محترم مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، در آبان ماه سال 1400 به اتمام رسید. این مجموعه ارزشمند مشتمل بر بیش از 700 برگ نقشه بوده که هم اکنون به شکل رقومی با فرمت DGN و بصورت چاپی، با مراجعه به سامانه فروش محصولات سازمان نقشهبرداری کشور (https://eshop.ncc.gov.ir/) در دسترس عموم کاربران قرار گرفته است.
اجرای صحیح و اصولی طرحهای مطالعاتی و عمرانی بدون در اختیار داشتن نقشههایی با مقیاسهای متناسب با نوع کاربرد هر حوزه، امکانپذیر نبوده و مشکلاتی در بر خواهد داشت. در همین راستا تولید و انتشار نقشههای کوچکمقیاس، به دلیل کاربرد فراوان در مطالعات اولیه و نمایش تحت وب، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از کاربردهای نقشههای مبنایی میتوان به طرحهای مطالعاتی زیربنایی به منظور تدوین برنامههای آمایش سرزمین، تقسیمات سیاسی اجتماعی کشور، کشف منابع بالقوه، نظیر: مخازن، معادن، اجرای طرحهای عمرانی، آبیاری، موارد نظامی، موارد امنیتی و ... اشاره نمود.
سازمان نقشهبرداری کشور نیز با توجه به مسئولیت خود در زمینه تولید و ارائه دادههای مکانی، به ویژه تولید نقشههای مبنایی، گامهای بزرگی را در امر تهیه نقشههای پوششی در مقیاسهای مختلف برداشته است و توانسته با بهرهگیری از تکنیکهای مختلف کارتوگرافی محصولات متنوعی را، در کمترین زمان ممکن، تولید و ارائه نماید. در همین راستا جنرالیزاسیون نقشههای بزرگمقیاس به عنوان راهکاری مناسب جهت کاهش هزینهها و تسریع فرایند تولید، توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی به کار گرفته شد.
نقشههای کوچکمقیاس پوششی، مبنایی 1:100000 جزئیات گرافیکی و همچنین تعداد لایههای عوارض کمتری را شامل شده، اما مساحت بیشتری را نمایش میدهند که وجود و مطالعه چنین نقشههایی پیشنیاز اجرای صحیح و اصولی طرحهای مختلف میباشد.
روند تولید نقشههای کوچکمقیاس 1:50000 و 1:100000 مبتنی بر جنرالیزاسیون (حذف جزئیات عوارض نقشههای بزرگمقیاس و یکپارچه سازی عوارض و ...) نقشههای 1:25000 بوده و به دلیل حذف مراحلی مانند طراحی و عکسبرداری هوایی و تبدیل فتوگرامتری، صرفهجویی قابل توجهی را در هزینههای تولید، سبب میگردد.
به منظور تولید نقشههای رقومی کارتوگرافی 1:100000 که با فرمت DGN ذخیره میگردند، از ورژنهای مختلف نرمافزارهای تخصصی Microstation و ArcGIS به همراه تکنیکهای کارتوگرافی نیمهاتوماتیک، جهت افزایش سرعت تولید و همچنین افزایش کیفیت محصولات، استفاده گردیده است.