نقشه تقسیمات کشوری استان چهارمحال و بختیاری، نقشه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری و شهرکرد معرفی شد
نقشه تقسیمات کشوری استان چهارمحال و بختیاری، نقشه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری و شهرکرد که توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی در سازمان نقشهبرداری کشور تهیه و تولید شده است، معرفی میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، نقشه تقسیمات کشوری استان چهارمحال و بختیاری، نقشه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری و شهرکرد را معرفی میکند.
نقشه تقسیمات کشوری استان چهارمحال و بختیاری:
در این نقشهها از آخرین اطلاعات تقسیمات کشوری تا پایان سال 1399 استفاده گردیده و مرزهای بینالمللی، حدود استان، شهرستان، بخش، دهستان و مراکز آنها به نمایش درآمده است. همچنین جداول اطلاعات جغرافیایی و آمار و شاخصهای جمعیتی بر اساس سرشماری سال 1395 برای استان و شهرستانها، جهت ارائه اطلاعات تکمیلی در این نقشهها لحاظ شده است.
استان چهارمحال و بختیاری دارای 10 شهرستان، 26 بخش، 51 دهستان و 43 نقطه شهری میباشد.
این استان با مساحتی حدود 16330 کیلومترمربع رتبه بیست و پنجم و با جمعیت 948000 نفر (سرشماری 1395) رتبه بیست و ششم را در کشور دارا میباشد. نرخ شهرنشینی در این استان 64/09 درصد و تراکم جمعیت 58/30 نفر در کیلومتر مربع است.
این نقشه در سال 1400 در اداره نقشههای موضوعی، تهیه شده است.
نقشه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری و شهرکرد:
نقشههای گردشگری کمک شایانی در معرفی و مکانیابی آثار باستانی و جاذبههای گردشگری و توریستی دارد. اداره نقشههای موضوعی و موردی، درمدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی جهت رسیدن به این اهداف، نقشههای گردشگری را برای 31 استان کشور و مراکز این استانها به صورت دورو و در قالب یک نقشه تهیه نموده و در اختیار کاربران قرار داده است.در این سری نقشهها عوارضی همچون راهها، مراکز تقسیماتی، رودها، آثار باستانی و مکانهای گردشگری به همراه اندکس راهنمای مسیرهای گردشگری، لیست هتلها و اندکس راهنمای فواصل با مراکز استانهای همجوار و ... آورده شده است.
استان چهارمحال و بختیاری تقریبا در مرکز کشور و درمیان کوههای زاگرس قرار گرفته و از سمت شرق و شمال به استان اصفهان، از سمت شمال غرب به استان لرستان، از طرف غرب به استان خوزستان و از سمت جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد محدود میشود. مساحت استان چهارمحال و بختیاری در حدود 16400 کیلومتر مربع است که در زمره استانهای کوچک کشور محسوب میشود. جمعیت این استان طبق سرشماری سال 1395 تقریبا 950000 نفر بوده است. استان کوهستانی چهارمحال و بختیاری در میان رشته کوههای زاگرس قرار گرفته و یک سرزمین مرتفع است به طوریکه عرض زاگرس مرتفع در مرکز استان حدود 30 کیلومتر میباشد. در حدود 85 درصد مساحت استان را کوهستانها و 15 درصد آن را دشتها تشکیل داده است. این استان دارای قلههای متعددی است، حدود 19 قله با ارتفاع بیش از 3500 متر و بلندترین نقطه استان در شمال غربی استان، قله زردکوه به ارتفاع حدود 4220 متر و پستترین نقطه استان در جنوب غربی، محل خروج کارون از استان به ارتفاع حدود 800 متر میباشد. این استان دارای رودخانههای متعدد و پرآبی میباشد. این استان با وجود وسعت کم، دارای تنوع زیاد آب و هوایی است به طوریکه در قسمت شرق استان آب و هوای نیمه خشک، در قسمتهایی از غرب و جنوب غربی گرم و نیمه مرطوب و در منطقه شمال غربی سرد و معتدل میباشد. میانگین بارش سالیانه در مناطق مختلف استان به طور شگفتانگیزی تفاوت دارد و بین 300 تا 1400 میلیمتر میباشد. متوسط دمای سالیانه استان در نقاط مختلف آن بین 5 تا 17 درجه سانتیگراد و تعداد روزهای یخبندان از 75 تا 125 روز متفاوت است. استان چهارمحال و بختیاری دارای جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی بسیاری میباشد که مهمترین آنها عبارتند از:
پارک سرچشمه شهرکرد - خانه تاریخی اتاق آیینه - دریاچه شلمزار - قلعه امیرمفخم دزک - تالاب سولقان - آبشار آتشگاه - چشمه وقت و ساعت - قلعه چالشتر - قلعه سورک - مسجد جامع چالشتر - چشمه سرخون - چشمه برم - تالاب چغاخور - تالاب گندمان - پیست اسکی بارده - پل تاریخی زمانخان - قلعه سردار اسعد - تونل کوهرنگ - آبشار شیخ علیخان - پیست اسکی کوهرنگ - چشمه دیمه - چشمه کوهرنگ - دشت لاله های واژگون و روستای سر آقا سید.
شهر کوهستانی شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری در نزدیکی اصفهان در مرکز کشور قرار داشته و مرتفعترین مرکز استان کشور است. مساحت شهرکرد در حدود 22 کیلومتر مربع است و جمعیت این شهر طبق سرشماری سال 1395 تقریبا برابر 190000 نفر میباشد که به این ترتیب یکی از کمجمعیتترین مرکز استانهای کشور محسوب میشود. شهرکرد در بین کوههای زاگرس و در منطقهای مرتفع قرار گرفته، و از سمت شمال و شمال شرقی به کوههایی با ارتفاع حداکثر 2650 متر محدود میشود و البته از جهات دیگر نیز با فاصلهای بیشتر با کوهستانها مجاور است. ارتفاع شهرکرد از سطح دریا در نقاط مختلف شهر از حدود 2050 متر تا 2350 متر متفاوت است. استان چهارمحال و بختیاری به طور کلی سردسیر است و با وجود وسعت کم دارای تنوع آب و هوایی زیادی است. میانگین بارش سالیانه شهرکرد در حدود 325 میلیمتر و متوسط دمای سالانه تقریبا 11/5 درجه سانتیگراد میباشد. شهرکرد دارای زمستانهای سرد و طولانی و تابستانهای معتدل و کوتاه است.این شهر دارای چندین جاذبه طبیعی و تاریخی است که مهمترین آنها عبارتند از :
اتاق آیینه - مسجد اتابکان - امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون - مسجد جامع شهرکرد - پارک ملت - موزه باستان شناسی - سقاخانه ارباب میرزا حبیب - موزه صنایع دستی - مدرسه علمیه امامیه - قلعه دزک - کتیبههای سنگی - شیرسنگی و قلعه چالشتر.
نقشه گردشگری استان در سال 1399 و نقشه گردشگری شهرکرد در سال 1398 بروزرسانی شده است.