به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور به نقل از اداره کل سامانههای ملی و زیرساختهای اطلاعات مکانی، اولین نشست تخصصی در راستای استقرار پورتال مکانی سند مصوب آمایش سرزمین، با حضور نمایندگان اداره کل سامانههای ملّی و زیرساختهای اطلاعات مکانی و نمایندگان مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار گردید.
هدف از این نشست، فراهمسازی زمینه پیادهسازی سامانههای پشتیبان تصمیمگیری همسو با ضوابط و نگرشهای سند مصوب آمایش سرزمین، پیگیری لازم جهت ایجاد پورتال مکانی و استقرار لایههای اطلاعاتی سند مصوب آمایش در ذیل ژئوپورتال ملّی کشور در بستر گذرگاه خدمات دولت (GSB) بوده است.
ابتدا آقای مدد، مدیرکل اداره کل سامانههای ملی و زیرساختهای اطلاعات مکانی عنوان نمود: با توجه به اهمیت سند آمایش، سامانهای جهت استقرار این سند ایجاد شود و برای عبور از وضعیت صفر، سند از حالت مکتوب (فایل doc) به سامانه اطلاعات مکانی تبدیل شود. ایشان بیان نمود که هدف اصلی SDI و پورتال آمایش ارایه خدمات به تصمیمگیران، مدیران و اتاقهای فکر دولتمردان است.
سپس آقای کاشف سرپرست گروه آمایش سرزمین، توسعه و توازن منطقهای، عنوان نمود همکاری سه جانبهای بین مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری، درنقش متولی مطالعات سند آمایش، و امور برنامهریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه، درنقش متولی استقرار سند آمایش، و نیز سازمان نقشهبرداری کشور، درنقش متولی راهاندازی زیرساخت دادههای مکانی، برای استقرار پورتال آمایش صورت پذیرد.
در انتها دکتر مدد، با اشاره به سه سطح:
- امنیت سامانه
- تست شبکه و زیرساخت
- سند مدیریت لایه های اطلاعاتی
که عمدتا دارای تاییدیه و گواهینامه لازم از افتای ریاست جمهوری میباشند، عنوان نمود که این سامانه قابلیت تعریف سطوح دسترسی بنا بر نظر واحد آمایش و امکان پشتیبانی از سرویس های WMS و WFS را دارد که این سرویسها تماما در اختیار خود متولی میباشد.
مقرر گردید به منظور فراهمسازی زمینه پیادهسازی سامانههای پشتیبان تصمیمگیری همسو با ضوابط و نگرشهای سند مصوب آمایش سرزمین، پیگیری لازم جهت ایجاد پورتال مکانی آمایش و استقرار لایههای اطلاعاتی سند مصوب آمایش در ذیل ژئوپورتال ملّی کشور و در بستر گذرگاه خدمات دولت (GSB) صورت پذیرد.
نگارنده : نیره اسمعیلی تکلیمی