با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها، شبکۀ ژئودینامیک کشور توسعه مییابد
با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و نیز با تلاش و پیگیری مستمر سازمان نقشهبرداری کشور، شبکۀ و ایستگاههای دائمی ژئودینامیک کشور توسعه مییابد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، در حال حاضر 158 ایستگاه دائمی ژئودینامیک در سطح کشور وجود دارد که با توجه به فاکتورهای مختلفی نصب شدهاند. در همین راستا و با توجه به طرح توسعه این ایستگاهها در استانهای مختلف کشور، اولین ایستگاه جدید با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان و با تامین اعتبار صورت گرفته از سوی آن، در حال راهاندازی است.
نصب این ایستگاه با همکاری اداره کل نقشه برداری غرب کشور و پیگیریهای مستمر این اداره کل صورت گرفته است. دیگر ادارات کل نقشهبرداری و همچنین ادارات نقشه برداری در سازمان برنامههای تمامی استانها نیز با پیگیریهای مشابهی در پی ایجاد ایستگاههای جدید ژئودینامیک هستند تا ضمن انجام مراحل تخصصی نصب و راه اندازی این ایستگاهها، بودجه مورد نیاز آن را نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها تأمین کنند. بدین ترتیب با افزایش تعداد ایستگاههای ژئودینامیک و تکمیل پوشش کشوری، گام موثری در کاهش هزینهها و ارائه بهتر خدمات حاصل میشود.
گفتنی است؛ ایستگاههای دائمی GNSS دارای کاربردهای زیادی در علوم زمینی هستند که از آن جمله میتوان به تعیین حرکات و تغییر شکلهای پوسته،گسلها، علوم هواشناسی و کاربردهای عمرانی در استانها را نـام بـرد.
در دنياي امروز وجود نقشه و نقاط مبنایی نقشهبرداری يكي از عوامل كليدي طرحها و برنامههاي توسعه و عمران بوده و به يكي از ابزارهاي موثر براي شروع هر كار مطالعاتي و عمراني و اجرايي تبديل شده است؛ به نحوي كه در حال حاضر ميزان توليد نقشه و اطلاعات مكاني از شاخصهاي اصلي رشد و توسعه يك كشور محسوب ميشود.
تولید نقشههای مختلف و محصولات منتج از آنها متناسب با نیازهای کشور از وظایف اصلی دولتها محسوب میشود؛ چرا که نقشه و اطلاعات مکانی از ابزار اصلی مدیریت مناسب بر کشور است. بدیهی است این امر مهم جز در سایه وجود شبکههای مبنایی در سطح کشور میسر نیست.
در این راستا سازمان نقشه برداری کشور طی سی سال گذشته خدمات ارزشمندی به کشور ارائه نموده است که از جمله آن میتوان به ایجاد و نگهداری شبکههای ترازیابی سراسری کشور، ایجاد و نگهداری شبکههای مبنایی مسطحاتی در سطح کشور، ایجاد و نگهداری شبکههای ثقل، ایجاد شبکههای چند منظوره در سطح کشور و ایجاد ایستگاههای دائمی به تعداد حدود 158 ایستگاه اشاره نمود.
ایجاد شبکههای مبنایی کشوری با این وسعت، سازمان نقشه برداری را به یکی از سازمانهای پیشرو در سطح کشور و منطقه تبدیل نموده است. ولیکن این موضوع با توجه به شرایط توپوگرافی و اقلیمی کشور تکافوی نیازهای کشور را نداده و برای قرار گرفتن نام ایران درسطح ده کشور برتر جهان در این زمینه کافی نبوده و مسئولیت سازمان را دو چندان میکند.
سازمان نقشه برداری کشور با شعار "ایجاد ایستگاههای دائمی استانی برای مدیریت پیش نشانگرهای بلایای طبیعی" اقدام به آمادهسازی طرح توسعه استانی شبکه ژئودینامیک سراسری جمهوری اسلامی ایران نموده است. امید است با همدلی و هماهنگی مسئولین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها این طرح در پیشبرد اهداف دولت در جهت توسعه و آبادانی کشور تأثیرگذار باشد.