امیر سرتیپ دوم فخری عصر چهارشنبه در نخستین دوره آیین اعطای جایزه ملی ابوریحان ویژه مهندسان نقشهبرداری، مهندسان علوم فضا، متخصصان علوم جغرافیایی و علوم نجوم به مناسبت گرامیداشت سالروز تولد ابوریحان بیرونی در سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: نقطه ضعفی که در سازمانها مشاهده میشود ضعف در تعامل و همکاری سازمانی است در وداقع دچار موازی کاری هستیم.
وی ادامه داد: اگر تجهیزات سازمانها در کنار یکدیگر قرار گیرد میتوانیم چند کشور را مدیریت کنیم اما به علت موازیکاری نمیتوان از امکانات موجود آنطور که باید استفاده کرد.
فخری اظهار داشت: در سیل ۹۸ با وجود تمام دادههای مکانی سازمانهای متولی مسئولیت خود را به درستی انجام ندادند و بخشی از این تلفات متوجه بی مسئولیتی ما است و باید زیر ساخت اطلاعات مکانی را داشته باشیم تا به ستاد بحران کمک شود.
وی تاکید کرد: باید دستگاههای مسئول جلساتی برگزار کنند تا کارهای ملی را به درستی و با همکاری یکدیگر برنامهریزی کنند، همچنین اطلاعات مکانی که در آن دچار فقر هستیم نیازمند برنامهریزی و رسیدگی سریع است.
باید ابوریحانهای جدید شناخته شوند
در ادامه مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشهبرداری کشور گفت: تصمیم بر این است که به تناسب موضوعاتی که ابوریحان روی آن کار کرده از متخصصان تقدیر شود.
وی ادامه داد: وجوه شخصیتی و جامع بودن ابوریحان نشان میدهد که او تنها یک نقشهبردار نیست بلکه در زمینه نجوم، گاهنگاری، جغرافیا و زبانشناسی کار میکرده و تلاش کردیم به بهانه این روز متخصصان مشترک این رشته را در کنار هم گرد آوریم تا ابوریحانهای جدیدی داشته باشیم.
شفیعی اظهار داشت: اقدامات لازم را در این مورد انجام داده ایم و قرار شد در سه حوزه جایزه ای تحت عنوان جایزه ملی ابوریحان از جمله دادههای مکانی، علوم جغرافیایی، علوم.نجوم، داده های فضا و ژئوماتیک را اعطا کنیم.
رئیس سازمان نقشهبرداری عنوان کرد: علم باید بیشتر در حل مشکلات جامعه قرار گیرد همچون ابوریحان که علم را در راستای مسائل جامعه به کار گرفت.
نخستین دوره آیین اعطای جایزه ملی ابوریحان با مشارکت سازمان تقشهبرداری کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان فضایی ایران، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران و انجمن نجوم کشور در ساختمان سازمان برنامه و بودجه در حال برگزاری است.